Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] SM N 9005 Will not connect to Odin.

OP marioantonion

11th February 2014, 01:14 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
19 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Hello everyone.

Just received my Note 3 out of box and getting ready to root and try some of the great work available in this section of the forum.

However the fun already stop before it began.

The phone will not connect to Odin.

It connects to the computer/kies just fine.

----------------------------------------------------------------------

I have :

Different comp/usb ports

Updated motherboard usb firmware/drivers

Different cables.

Different downloads for 4,3 and 4,4:

SM-N9005 (International Qualcomm): CF-Auto-Root-hlte-hltexx-smn9005.zip
(only works on 4.4 bootloaders, if you're still on 4.3 use the old version which you can find here: http://d-h.st/J32)

Turned on usb debugging.

Run as Admin ^^

Anyone else encountered these complications?

I would very much like a solution or suggestions to what I can try, even if you did not test it yourselves.

Thanks ! <3
Last edited by marioantonion; 11th February 2014 at 01:16 PM.
11th February 2014, 01:54 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 163
 
446 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by marioantonion

Hello everyone.

Just received my Note 3 out of box and getting ready to root and try some of the great work available in this section of the forum.

However the fun already stop before it began.

The phone will not connect to Odin.

It connects to the computer/kies just fine.

----------------------------------------------------------------------

I have :

Different comp/usb ports

Updated motherboard usb firmware/drivers

Different cables.

Different downloads for 4,3 and 4,4:

SM-N9005 (International Qualcomm): CF-Auto-Root-hlte-hltexx-smn9005.zip
(only works on 4.4 bootloaders, if you're still on 4.3 use the old version which you can find here: http://d-h.st/J32)

Turned on usb debugging.

Run as Admin ^^

Anyone else encountered these complications?

I would very much like a solution or suggestions to what I can try, even if you did not test it yourselves.

Thanks ! <3

Have you uninstall kies and install samsung usb driver?
Last edited by Rosli59564; 11th February 2014 at 02:01 PM.
11th February 2014, 02:11 PM   |  #3  
Djembebi's Avatar
Member
Thanks Meter: 7
 
31 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Maybe a dumb question, but did you put the phone in downloadmode before connecting to your pc?

Edit: make sure Kies is not running. Disable it also in the system tray on your pc.

And if that doesn't help, you can try another version of Odin, like Odin 3 v1.85 (?)
Last edited by Djembebi; 11th February 2014 at 02:16 PM.
11th February 2014, 02:16 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 343
 
1,130 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by marioantonion

Hello everyone.

Just received my Note 3 out of box and getting ready to root and try some of the great work available in this section of the forum.

However the fun already stop before it began.

The phone will not connect to Odin.

It connects to the computer/kies just fine.

----------------------------------------------------------------------

I have :

Different comp/usb ports

Updated motherboard usb firmware/drivers

Different cables.

Different downloads for 4,3 and 4,4:

SM-N9005 (International Qualcomm): CF-Auto-Root-hlte-hltexx-smn9005.zip
(only works on 4.4 bootloaders, if you're still on 4.3 use the old version which you can find here: http://d-h.st/J32)

Turned on usb debugging.

Run as Admin ^^

Anyone else encountered these complications?

I would very much like a solution or suggestions to what I can try, even if you did not test it yourselves.

Thanks ! <3

Connect phone in download mode to USB before running Odin.
11th February 2014, 02:39 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
19 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Worked.
Uninstalled kies
Installed standalone drivers.

So simple..

Cant always think of everything.

Thank you bro!
Last edited by marioantonion; 11th February 2014 at 02:42 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes