Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Double Tap to Wake on the Nexus 6 Without Root

A few weeks ago, we featured an app which allowed the Nexus 6 to regain the double tap to wake … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q][Solved] Preinstalled apps won't show in Play Store and Application manager

OP Stumpfhoelzern

10th February 2014, 03:38 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Edit: Problem solved itself over time.

Hello everyone.
Like mentioned in the title the tablet only shows apps under my Apps in the Play Store, I downloaded or updated manually in the Play Store. It also doesn't show preinstalled Apps like Chrome,Gmaps or YouTube in the Application manager, unless I looked them up and manually update them in the Play Store. I had exactly the same problem yesterday with an Samsung Galaxy Trend (GT-S7560), but after some messing around and several restarts the apps suddenly showed up and everything worked fine then. Sadly I don't know what fixed it on the phone. Does anybody have an idea how to fix this problem? It isn't a huge problem, but with all the Android devices I set up, I never encountered this except with these two Samsung devices.
Many Thanks in advance!
Last edited by Stumpfhoelzern; 10th February 2014 at 07:09 PM. Reason: Problem Solved
10th February 2014, 03:41 PM   |  #2  
Ripshock's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 237
 
945 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Try to clear play store's cache and data from app manager

Sent from my GT-P6210 using Tapatalk
10th February 2014, 03:50 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Ripshock

Try to clear play store's cache and data from app manager

Sent from my GT-P6210 using Tapatalk

Sorry forgot to mention that I already tried it, sadly, without success. It was one of the last things I did before it worked on the phone, didn't worked on the tablet yet.
10th February 2014, 05:52 PM   |  #4  
Ripshock's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 237
 
945 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
What play store version do you have?

Sent from my GT-P6210 using Tapatalk
10th February 2014, 06:45 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
The problem solved itself again! Just as I went to look up the Play Store version (4.5.10 btw.), the apps appeared under the "All" category and in the Application manager, could update them and everything works fine now. Really strange that this occurred with two Samsung devices on two following days. Thanks anyway for your help!
11th February 2014, 03:19 PM   |  #6  
Ripshock's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 237
 
945 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Nice!!

Sent from my SM-T210R using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes