Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,340 Members 43,260 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Lockscreen Change

Tip us?
 
tigerluck
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: May 2010
Default [Q] Lockscreen Change

Hi guys,
I upgrade my htc one to 4.4.2 yesterday and everything was fine. However, I did notice my lockscreen changed to a new one with the lock in the center and when pressed it there's ripples/circles around it. My phone died after awhile and when I went to restart it, the lockscreen reverted back the original where you swipe up to unlock. I was wondering if I can get that lockscreen back with the lock in the middle? I don't want to download another app to get it back, and surely it must be built in there somewhere..?
 
O.M.J
Old
#2  
O.M.J's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 7,309
Posts: 2,421
Join Date: Jun 2007
Location: Hastings, MN

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by tigerluck View Post
Hi guys,
I upgrade my htc one to 4.4.2 yesterday and everything was fine. However, I did notice my lockscreen changed to a new one with the lock in the center and when pressed it there's ripples/circles around it. My phone died after awhile and when I went to restart it, the lockscreen reverted back the original where you swipe up to unlock. I was wondering if I can get that lockscreen back with the lock in the middle? I don't want to download another app to get it back, and surely it must be built in there somewhere..?
post a screenshot...hold power & home button


sounds like the stock android lockscreen
 
Kraizk
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 338
Posts: 745
Join Date: Jul 2011
Location: American Canyon
Quote:
Originally Posted by tigerluck View Post
Hi guys,
I upgrade my htc one to 4.4.2 yesterday and everything was fine. However, I did notice my lockscreen changed to a new one with the lock in the center and when pressed it there's ripples/circles around it. My phone died after awhile and when I went to restart it, the lockscreen reverted back the original where you swipe up to unlock. I was wondering if I can get that lockscreen back with the lock in the middle? I don't want to download another app to get it back, and surely it must be built in there somewhere..?
I'd LOVE to know how you got that without installing something else.
HTC 8125
HTC Tilt
Samsung Blackjack II
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPad
Motorola Atrix
HTC VIVID
HTC Inspire
Samsung Galaxy Nexus
HTC ONE X+
HTC ONE (SPRINT)
Eee Pad Transformer
Eee Pad Transformer Prime
NEXUS 7
 
tigerluck
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: May 2010
So the lockscreen I had was similar to the attached pic, but had the weather next to the the clock like the stock lockscreen. I updated the phone through twrp with "[ROM][4.4.2 Sense][STOCK]4.06.651.4 Rooted Deodexed and Odexed" from here.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	unnamed.jpg
Views:	69
Size:	28.4 KB
ID:	2561804  
 
Kraizk
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 338
Posts: 745
Join Date: Jul 2011
Location: American Canyon
Quote:
Originally Posted by O.M.J View Post
post a screenshot...hold power & home button


sounds like the stock android lockscreen
Quote:
Originally Posted by tigerluck View Post
So the lockscreen I had was similar to the attached pic, but had the weather next to the the clock like the stock lockscreen. I updated the phone through twrp with "[ROM][4.4.2 Sense][STOCK]4.06.651.4 Rooted Deodexed and Odexed" from here.
Quoted OMJ so he would take a look. I've NEVER seen that in a stock sense rom....
HTC 8125
HTC Tilt
Samsung Blackjack II
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPad
Motorola Atrix
HTC VIVID
HTC Inspire
Samsung Galaxy Nexus
HTC ONE X+
HTC ONE (SPRINT)
Eee Pad Transformer
Eee Pad Transformer Prime
NEXUS 7
 
Astrikz
Old
#6  
Astrikz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 570
Posts: 1,255
Join Date: Mar 2012
Guys. When on lock screen tap on the home button then slide up . You will see the aosp lock screen where you can then open Google now. Idk if this is something new but I noticed it after updating to 4.4.2

Sent from my HTCONE using Tapatalk
 
tigerluck
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: May 2010
Quote:
Originally Posted by Astrikz View Post
Guys. When on lock screen tap on the home button then slide up . You will see the aosp lock screen where you can then open Google now. Idk if this is something new but I noticed it after updating to 4.4.2

Sent from my HTCONE using Tapatalk
That's just a feature in the settings..

I was surprised too how I ended up with a different lockscreen. But I really liked the look of it.
The Following User Says Thank You to tigerluck For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
elvisypi
Old
#8  
elvisypi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,295
Posts: 2,284
Join Date: Nov 2010
Location: Durres

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by tigerluck View Post
That's just a feature in the settings..

I was surprised too how I ended up with a different lockscreen. But I really liked the look of it.
It's not a lock screen it's swipe up for google now

Sent from my HTC One using Tapatalk
if you like my post
Devices:
HTC One
ROM : InsertCoin 3.0.2

HTC Sensation
ROM : ViperS 5.0.2 Sense 5
 
tigerluck
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 4
Join Date: May 2010
so does anyone have any idea how I can get that lockscreen back? maybe it was pulled from some custom rom?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Play Music on Android Wear with Stellio Music Player

Android Wear smartwatchesare growing inpopularity every day. Some devices have already … more

Schedule is up for xda:devcon ’14

With xda:devcon ’14 just around the corner, and the venue close to selling out, there is a lot … more

aLogcat Returns Thanks to XDA Love

The developers of Android, that is Google, gave users several great debugging tools that can be used in … more

And the Winners in the XDA Pebble Development Challenge Are…

Almost two months ago, we set out with Pebble to findthree amazing … more