Sunday Debate: Better to Buy Older or Newer Hardware?

Join us in a fun Sunday Debate on New vs. Old. Come with your opinions and feel … more

HTC Sense Camera & Gallery for M8 GPE Lollipop

If you are running a GPE ROM and miss the sense gallery and camera, this flashable zip by … more

XenonHD Unofficial AOSP-based ROM for Find 7a

XDA Recognized Contributor uppon2 & Team Horizon are bringing the Oppo … more

Sunshine Compatible with HTC One M9

Two Senior Recognized Developers jcase and beaups officially released a new version of Sunshine. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Moto G File manager & Wifi Issue

7th February 2014, 10:10 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
I just received my Moto G 16GB. The phone is grate. But I have two main issues that just makes the phone useless.

1) I can't seem to find a File Manager. When I connect the phone to PC via USB cable, I can see a list of folders like audio, video, download, Android, etc.. But in the phone I don't know how to access them. Below are the only apps I have on my Moto G.

Screen 1: see attachment screen1

Screen 2: see attachment screen 2


2) My office wifi has a security setting in which I have to enter both my username and password to connect. When I connect my Moto G to the office wifi network, it asks for the username and I can enter it. But the password field is shown only half. I can't enter the password. See the image. I can't scroll down. Please help with these issues.

see attachment wifi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Wifi.png
Views:	8570
Size:	98.7 KB
ID:	2564220   Click image for larger version

Name:	Screen 1.png
Views:	7555
Size:	206.4 KB
ID:	2564221   Click image for larger version

Name:	Screen 2.png
Views:	7300
Size:	136.5 KB
ID:	2564222  
 
 
7th February 2014, 10:17 AM |#2  
reversegear's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,003
 
1,535 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Congrats @arkkrish for getting Moto G, i also got new MG
to access files from phone you need file manager like ES File Explorer https://play.google.com/store/apps/d...roid.pop&hl=en

for password entry issue you minimize the keyboard by touching \/ navigation button
and point the cursor to password entry field. this should work.
7th February 2014, 10:27 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by reversegear

Congrats @arkkrish for getting Moto G, i also got new MG
to access files from phone you need file manager like ES File Explorer

for password entry issue you minimize the keyboard by touching \/ navigation button
and point the cursor to password entry field. this should work.

I pressed the V after entering the username but still no field to enter the password. See the attachment.

Click image for larger version

Name:	wifi2.png
Views:	220
Size:	103.9 KB
ID:	2564248
7th February 2014, 10:45 AM |#4  
reversegear's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,003
 
1,535 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
try scrolling.. X
7th February 2014, 11:30 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by reversegear

try scrolling.. X

I did... but, not working.

I finally enabled 3G data and downloaded the wifi manager app. I can now connect through this app. (I can enter both username and password in this app. But not through Settings.
12th February 2014, 08:13 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
I resolved it with Add New Network.
Quote:
Originally Posted by arkkrish

I just received my Moto G 16GB. The phone is grate. But I have two main issues that just makes the phone useless.

1) I can't seem to find a File Manager. When I connect the phone to PC via USB cable, I can see a list of folders like audio, video, download, Android, etc.. But in the phone I don't know how to access them. Below are the only apps I have on my Moto G.

Screen 1: see attachment screen1

Screen 2: see attachment screen 2


2) My office wifi has a security setting in which I have to enter both my username and password to connect. When I connect my Moto G to the office wifi network, it asks for the username and I can enter it. But the password field is shown only half. I can't enter the password. See the image. I can't scroll down. Please help with these issues.

see attachment wifi


I too had the same problem. On top of this, the phone was getting wrong security type for the wi-fi network. I just resolved it by using "add new network" + sign option on the network list screen. I gave the same network name and selected correct security type and other details. It connected just fine. Luckily I have done this kind of act on my home wi-fi for some computer devices, so it came handy.

Hope this helps
12th February 2014, 09:30 AM |#7  
debaj's Avatar
Senior Member
Flag Budapest
Thanks Meter: 166
 
771 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by arkkrish

2) My office wifi has a security setting in which I have to enter both my username and password to connect. When I connect my Moto G to the office wifi network, it asks for the username and I can enter it. But the password field is shown only half. I can't enter the password. See the image. I can't scroll down. Please help with these issues.

see attachment wifi

I solved this way:
- Provide some data, click on connect
- While it tries to connect, long tap on the network name, then select Modify
There you will have all the input fields you need. Needs a bit of patience though, because the faulty screen will pop up several times, if you click Connect on it you can continue to add your info.
12th February 2014, 10:15 AM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by debaj

I solved this way:
- Provide some data, click on connect
- While it tries to connect, long tap on the network name, then select Modify
There you will have all the input fields you need. Needs a bit of patience though, because the faulty screen will pop up several times, if you click Connect on it you can continue to add your info.

Tried it. Didn't work. I long tapped on the network name and selected Modify Network. But there is no password field. There was an 'Show Advanced Option' checkbox though. When I selected it, two more settings were made visible - Proxy and IP settings. No Password field.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes