Google Play Developer Distribution Agreement Due Tomorrow

Every once in a while, Google updates theGoogle PlayDeveloper Distribution … more

LG to Release Octa-Core “Nuclun” SoC in the LG G3 Screen

LG is set to follow the likes of Samsung and other manufacture its own … more

Lockdown Pro 2 Brings Material Design and Media Support

Back in March of this year, we took a look at a rather innovated security application … more

Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more
Post Reply

Wifi not working after ota update

OP Rexxen

6th February 2014, 03:07 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Hi,
I have a rooted I9295, after the last ota update (2 weeks ago) i noticed that my wifi stopped working and i get an annoying message "Prevention Information". I think the update failed on the radio part which is causing this.

I'm currently on android 4.2.2 with baseband version MF5 and ML3 buildnumber.
can anyone point to a fix ?

thx !
6th February 2014, 03:21 PM   |  #2  
Senior Member
Washington, D.C.
Thanks Meter: 375
 
1,055 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by Rexxen

Hi,
I have a rooted I9295, after the last ota update (2 weeks ago) i noticed that my wifi stopped working and i get an annoying message "Prevention Information". I think the update failed on the radio part which is causing this.

I'm currently on android 4.2.2 with baseband version MF5 and ML3 buildnumber.
can anyone point to a fix ?

thx !

I'm not sure if this is the right modem, but it could be. Hopefully somebody else will reply with a proper solution.
6th February 2014, 05:53 PM   |  #3  
Miami_Son's Avatar
Senior Member
Flag Hurricane Country
Thanks Meter: 356
 
2,855 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
The latest OTA update was for 4.3. Looks like you didn't update at all, but the process borked something up on your phone. Maybe a factory reset will fix your phone. Yeah, major pain, but had you gotten the 4.3 update you'd really be screwed since going back would not be an option and you would have lost root.
7th February 2014, 08:53 AM   |  #4  
OP Junior Member
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Quote:
Originally Posted by Miami_Son

The latest OTA update was for 4.3. Looks like you didn't update at all, but the process borked something up on your phone. Maybe a factory reset will fix your phone. Yeah, major pain, but had you gotten the 4.3 update you'd really be screwed since going back would not be an option and you would have lost root.

Unfortunately we're not so lucky in Europe, still no 4.3 update.
The latest OTA update we had here added some more Samsung bloatware and a nice message warning you to close the flappy charge port after charging.
I had a rooted 4.2.2, and i think that caused the problem.
Going to try to update the radio with Odin.
8th February 2014, 03:09 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 7
 
27 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Rexxen

Unfortunately we're not so lucky in Europe, still no 4.3 update.
The latest OTA update we had here added some more Samsung bloatware and a nice message warning you to close the flappy charge port after charging.
I had a rooted 4.2.2, and i think that caused the problem.
Going to try to update the radio with Odin.

Did this work out for you? I'm having the same issue.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
12th February 2014, 10:21 AM   |  #6  
OP Junior Member
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
So i ended up doing this:
First i flashed the entire phone (since i couldn't find just the modem)
http://honai-android.blogspot.nl/201...ive-i9295.html
After that i rooted the phone again
http://androidxda.com/root-samsung-g...ctive-gt-i9295
And that fixed the issues.
Everything works fine again, and i didn't loose any data in the process.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes