Post Reply

Stuck at Splash Screen

OP billypilgrim

12th February 2014, 09:49 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
10 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Hi,

I have a Sprint 4G LTE rooted with VIPER rom installed. Last night my phone freaked out, so I did the 10 second "battery pull" and it started up again. I plugged it into the charger and I fell asleep without much worry.

I woke up to find my phone stuck at the LTE splash screen of the VIPER rom. I've done the 10 second "battery pull" several times, and it doesn't just shut the phone off, it forces a reboot. Each time it only makes it as far as the LTE splash screen.

My experience with phones and computers is telling me that the OS might have gotten corrupt some how since it is stuck at the splash screen.

I do have access to the bootloader, so I have some paths I can go down, factory reset/recovery, but both those I'd like to avoid so that I do not lost the contents of my storage.

I have had VIPER rom installed for a good half year, so this issue isn't due to a new rom being flashed.

Does anyone have any suggestions?

Thanks,

-billypilgrim
13th February 2014, 02:21 PM   |  #2  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 9,943
 
10
11,218 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
When data gets corrupted, all you can do is wipe and start over. I had to do that once when running Viper as well.
14th February 2014, 11:06 PM   |  #3  
ch@k75's Avatar
Junior Member
Flag Bedford
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Just a thought in trying to be helpful....
I used that ROM for a while myself and never really had any issues but have had a similar situation.
I pulled my sd card out and backed it all up. Replaced SD card.
Then went into recovery and reflashed the ROM.
Worked solid after that and no explanation as to why it was corrupt/hanging in a loop.
Hope this helps..
15th February 2014, 06:38 AM   |  #4  
wolfclan68's Avatar
Senior Member
Flag Chula Vista, Ca
Thanks Meter: 82
 
173 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by billypilgrim

Hi,

I have a Sprint 4G LTE rooted with VIPER rom installed. Last night my phone freaked out, so I did the 10 second "battery pull" and it started up again. I plugged it into the charger and I fell asleep without much worry.

I woke up to find my phone stuck at the LTE splash screen of the VIPER rom. I've done the 10 second "battery pull" several times, and it doesn't just shut the phone off, it forces a reboot. Each time it only makes it as far as the LTE splash screen.

My experience with phones and computers is telling me that the OS might have gotten corrupt some how since it is stuck at the splash screen.

I do have access to the bootloader, so I have some paths I can go down, factory reset/recovery, but both those I'd like to avoid so that I do not lost the contents of my storage.

I have had VIPER rom installed for a good half year, so this issue isn't due to a new rom being flashed.

Does anyone have any suggestions?

Thanks,

-billypilgrim

I have that happen several times. Nothing obvious that causes it. Cap'n is right need to wipe and re-flash. Here's the small trick since it just keeps rebooting on you, after you hold power for ten seconds and the screen blacks out. Make sure the capacitive buttons go out as well, that split second they go dark let go of the power button and press vol down and power to get it back into bootloader. Then you can get back in recovery to flash.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes