Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,360 Members 49,875 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Upgrading to Android 4.3 (N7100XXUEML6)

Tip us?
 
Bullay
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Feb 2014
Location: Rawalpindi
Default [Q] Upgrading to Android 4.3 (N7100XXUEML6)

Hi everyone... I tried looking for the answer to my question but didn't find any thread that covered the information for latest firmware (Samsung introduces something new everytime!).

So, I was using Pheonix ROM v17 with the MJ5 Bootloader, and then installed Android Revolution HD 20.1 (I don't know which BL I'm now using)!

I never flashed a stock rom using odin or through some other source below.

Now I want to flash the stock rooted and deodexed firmware. The OP doesn't tell anything specifically about a bootloader. We have to flash the rom through the recovery.

My question is, that if I install that rom via recovery, will my bootloader change? Will there be any recovery issues? Will I be able to re-flash other roms like the ARHD? Please tell me, because I am experiencing some serious issues with the battery and I hope that a clean stock install would fix this...

Any help would be highly appreciated!
 
singhpratik87
Old
#2  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,611
Posts: 2,684
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Bullay View Post
Hi everyone... I tried looking for the answer to my question but didn't find any thread that covered the information for latest firmware (Samsung introduces something new everytime!).

So, I was using Pheonix ROM v17 with the MJ5 Bootloader, and then installed Android Revolution HD 20.1 (I don't know which BL I'm now using)!

I never flashed a stock rom using odin or through some other source below.

Now I want to flash the stock rooted and deodexed firmware. The OP doesn't tell anything specifically about a bootloader. We have to flash the rom through the recovery.

My question is, that if I install that rom via recovery, will my bootloader change? Will there be any recovery issues? Will I be able to re-flash other roms like the ARHD? Please tell me, because I am experiencing some serious issues with the battery and I hope that a clean stock install would fix this...

Any help would be highly appreciated!
Bootloader won't change irrespective of what which ROM you flash,i am using philz touch recovery ever since i was on 4.1.2 and now i am running 4.4.2 probam version and been on mj5 bootloader ever since i made the jump from 4.1.2
The Following User Says Thank You to singhpratik87 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dalanik
Old
#3  
dalanik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 196
Posts: 1,029
Join Date: Mar 2009
Location: Prague
Recovery CAN NOT flash bootloader, so whatever you flash from recovery be assured that your bootloader will stay the same. The only way to flash bootloader is through ODIN or regular KIES/OTA update....
The Following User Says Thank You to dalanik For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Bullay
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Feb 2014
Location: Rawalpindi
Thank you so much for the reply. I can finally flash in peace!

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
 
Bullay
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Feb 2014
Location: Rawalpindi
@dalanik but what if an official firmware update is released...? For e.g. If I'm prompted to install the NA1 Firmware, will my bootloader still get updated?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
dalanik
Old
#6  
dalanik's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 196
Posts: 1,029
Join Date: Mar 2009
Location: Prague
Quote:
Originally Posted by Bullay View Post
@dalanik but what if an official firmware update is released...? For e.g. If I'm prompted to install the NA1 Firmware, will my bootloader still get updated?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
If you are on STOCK, then yes, that would be through OTA or via KIES. But as I said - you would have to be STOCK in order to receive update.
 
Bullay
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Feb 2014
Location: Rawalpindi
So, i just flashed this rom and im getting this error with the supersu...

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1392201359229.jpg
Views:	21
Size:	80.3 KB
ID:	2574903

Any suggestions?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Bullay
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Feb 2014
Location: Rawalpindi
Alright so i solved the problem by re rooting with Dr. KETAN'S MultiTool.

Run the zip, and do nothing except root your phone...

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


MediaTek Continues Steps Towards Being Developer-Friendly

Not too long ago MediaTek was very closed off towards the mobile developer … more

Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more

Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more