Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,254 Members 36,133 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] CM11 LGOG thinks it is a Nexus 4

Tip us?
 
ver2go
Old
(Last edited by ver2go; 7th February 2014 at 03:39 AM.) Reason: added "About Phone" model
#1  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 83
Join Date: Mar 2007
Default [Q] CM11 LGOG thinks it is a Nexus 4

I just got my LGOG last week.
Sim Unlocked
rooted
unlocked bootloader
installed recovery
backed up EFS
Flashed CM11 Nightly
Flashed GAPPS
(used http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2450258 )
Today I get email from Google about registering my Nexus 4 Odd
Then in playing with it to figure out LTE on T-Mobile I tired the Nexus Service Menu code:
#*#4636#*#

And it worked.

The E970 one, #*#4636#*#, does not work for me.

Is this normal? If not, what may have caused it to think it is a N4?

About Phone -> Model Number is showing LG-E970

Thanks
 
Ace42
Old
#2  
Ace42's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,122
Posts: 9,162
Join Date: Jul 2009
Location: New York
You're dialing the wrong code for starters...And there's probably a line in the build prop identifying it as N4, probably something the geeb developer did.

Sent from my Optimus G
Main: LG G2 D-800 {Tmobile)
LG Opt G (e970)
Hybrid radios for E970
Surface RT 32GB--Kindle Fire 1G_CM11--SGS Vibrant_CM11
Owned: G1(Backup)-> Mytouch3GS(Sold) -> SideKick4G(Traded) -> MyTouch4G(Sold) -> Sensation 4G(Sold) -> Galaxy Player 5"(Sold) ->Nexus 4(broken)->LG Opt G
 
ver2go
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 83
Join Date: Mar 2007
Pasted wrong code.

LG OG code: 3845#*970# Does not work for me
N4 Code: #*#4636#*# Does bring up the service menu to change bands, etc..
 
Ace42
Old
#4  
Ace42's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,122
Posts: 9,162
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Quote:
Originally Posted by ver2go View Post
Pasted wrong code.

LG OG code: 3845#*970# Does not work for me
N4 Code: #*#4636#*# Does bring up the service menu to change bands, etc..
The lg code works on the lg ROMs only.

Sent from my Optimus G
Main: LG G2 D-800 {Tmobile)
LG Opt G (e970)
Hybrid radios for E970
Surface RT 32GB--Kindle Fire 1G_CM11--SGS Vibrant_CM11
Owned: G1(Backup)-> Mytouch3GS(Sold) -> SideKick4G(Traded) -> MyTouch4G(Sold) -> Sensation 4G(Sold) -> Galaxy Player 5"(Sold) ->Nexus 4(broken)->LG Opt G
 
pottyvick
Old
(Last edited by pottyvick; 10th February 2014 at 08:26 PM.)
#5  
pottyvick's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 163
Posts: 1,127
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix
Quote:
Originally Posted by ver2go View Post
I just got my LGOG last week.
Sim Unlocked
rooted
unlocked bootloader
installed recovery
backed up EFS
Flashed CM11 Nightly
Flashed GAPPS
(used http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2450258 )
Today I get email from Google about registering my Nexus 4 Odd
Then in playing with it to figure out LTE on T-Mobile I tired the Nexus Service Menu code:
#*#4636#*#

And it worked.

The E970 one, #*#4636#*#, does not work for me.

Is this normal? If not, what may have caused it to think it is a N4?

About Phone -> Model Number is showing LG-E970

Thanks
Im on cm11 and neither code works

Edit: This worked though *#*#4636#*#*
DEVICE: At7t LG G2 (On T-mobile)
ROM: Mahdi-Rom
Kernel: Render R5
 
Nick N
Old
#6  
Nick N's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 164
Posts: 803
Join Date: Sep 2009
Location: Columbus, Ohio
You can also use Advanced Signal Status from the Play Store to do the same thing if you don't want to use the dialer.

Sent from my LG Optimus G using Tapatalk
Current: AT&T LG Optimus G E970 with CarbonROM 4.4.4 on T-Mobile

Tablets: Nook Color, HTC Flyer, Dell Venue 8 (Android) Android PC Stick: J22 (RK3188) 4.4.2

Retired: HTC Touch/Pro/Pro 2/G1/Samsung Moment/Evo 4G/Nexus S 4G/iPhone 4/Lumia 521 WP 8.1
The Following User Says Thank You to Nick N For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pottyvick
Old
#7  
pottyvick's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 163
Posts: 1,127
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix
I cant change radio bands... can only select lte/wcdma
DEVICE: At7t LG G2 (On T-mobile)
ROM: Mahdi-Rom
Kernel: Render R5
 
Ace42
Old
#8  
Ace42's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,122
Posts: 9,162
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Quote:
Originally Posted by pottyvick View Post
I cant change radio bands... can only select lte/wcdma
Press menu

Sent from my Optimus G
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1392295627917.jpg
Views:	54
Size:	54.8 KB
ID:	2576972  
Main: LG G2 D-800 {Tmobile)
LG Opt G (e970)
Hybrid radios for E970
Surface RT 32GB--Kindle Fire 1G_CM11--SGS Vibrant_CM11
Owned: G1(Backup)-> Mytouch3GS(Sold) -> SideKick4G(Traded) -> MyTouch4G(Sold) -> Sensation 4G(Sold) -> Galaxy Player 5"(Sold) ->Nexus 4(broken)->LG Opt G
 
Nick N
Old
#9  
Nick N's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 164
Posts: 803
Join Date: Sep 2009
Location: Columbus, Ohio


Interesting... I am on AOSP 4.4.2 with 84/27 hybrid radio, mine is blank. I get 3G/H+ here.

Sent from my LG Optimus G using Tapatalk
Current: AT&T LG Optimus G E970 with CarbonROM 4.4.4 on T-Mobile

Tablets: Nook Color, HTC Flyer, Dell Venue 8 (Android) Android PC Stick: J22 (RK3188) 4.4.2

Retired: HTC Touch/Pro/Pro 2/G1/Samsung Moment/Evo 4G/Nexus S 4G/iPhone 4/Lumia 521 WP 8.1
 
Ace42
Old
#10  
Ace42's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,122
Posts: 9,162
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Quote:
Originally Posted by Nick N View Post


Interesting... I am on AOSP 4.4.2 with 84/27 hybrid radio, mine is blank. I get 3G/H+ here.

Sent from my LG Optimus G using Tapatalk
Not every rom has the band menu. Vanir & beanstalk have it, not sure about others.

Sent from my Optimus G
Main: LG G2 D-800 {Tmobile)
LG Opt G (e970)
Hybrid radios for E970
Surface RT 32GB--Kindle Fire 1G_CM11--SGS Vibrant_CM11
Owned: G1(Backup)-> Mytouch3GS(Sold) -> SideKick4G(Traded) -> MyTouch4G(Sold) -> Sensation 4G(Sold) -> Galaxy Player 5"(Sold) ->Nexus 4(broken)->LG Opt G

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes