Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,934 Members 37,624 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Beginner - Help!! Error Status 7

Tip us?
 
SheldDaaady
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Feb 2014
Default Beginner - Help!! Error Status 7

I just rooted my AT&T Galaxy S3

Specs:

Model number: SAMSUNG-SGH-I747
Android Verson: 4.3

I am trying to install the AOKP Rom for my device. I have it all downloaded and know how to install it but I keep getting Status error 7. What is happening? I read a little online and it says this error is for whenever you have the incorrect ROM version? Please help!
 
Auxiliarus
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by SheldDaaady View Post
I just rooted my AT&T Galaxy S3

Specs:

Model number: SAMSUNG-SGH-I747
Android Verson: 4.3

I am trying to install the AOKP Rom for my device. I have it all downloaded and know how to install it but I keep getting Status error 7. What is happening? I read a little online and it says this error is for whenever you have the incorrect ROM version? Please help!
Did you unlock your bootloader?
Do you have CWM or TWRP?
Do you get the "Status error 7" after installing or before? And did you do a factory/wipe data reset?
 
SheldDaaady
Old
(Last edited by SheldDaaady; 9th February 2014 at 05:30 PM.)
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Auxiliarus View Post
Did you unlock your bootloader?
Do you have CWM or TWRP?
Do you get the "Status error 7" after installing or before? And did you do a factory/wipe data reset?
I am not sure about unlocking the bootloader. What exactly is that?
I am using CWM.
I get the error before. It says it is loading and then I get the error. I did factory/wipe data reset. I also cleared the cache. I also tried with a different ROM called HellFire and it gives the same status error.

EDIT: I got it. I downloaded the ROM Manager App by CWM and I got it to work first try!!!
 
Auxiliarus
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by SheldDaaady View Post
I am not sure about unlocking the bootloader. What exactly is that?
I am using CWM.
I get the error before. It says it is loading and then I get the error. I did factory/wipe data reset. I also cleared the cache. I also tried with a different ROM called HellFire and it gives the same status error.

EDIT: I got it. I downloaded the ROM Manager App by CWM and I got it to work first try!!!
Bascially, bootloader is a software that before your operating system, it allows your operating system to load, unlocking bootloader allows you to install new OS's, and a locked bootloader doesn't.
Bascially, it's like rooting the software that opens your OS, and changing it load a custom OS.
You can unlock a bootloader with adb and fastboot, they are found in Android SDK.
Code:
adb reboot bootloader
fastboot oem unlock
And if you still continue to have problems with your OS, try reinstalling it the same way, except formatting /system before doing-so.
 
raymondhani00
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
You may need to install a higher vergion of cwm .. try the touchz vergion ...
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes