Post Reply

flashtool problem xperia t

OP misiex2212

15th February 2014, 01:28 AM   |  #1  
misiex2212's Avatar
OP Member
Flag Selby/ Grabanów
Thanks Meter: 21
 
52 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
hello

Few minutes ago ive been trying to install new FW for xperia t suddenly flashtool says that i dont have drivers for my phone. So ive installed drivers for flashmode,fastboot and xperia t /tx from flashtool folder. however problem still exists. does anyone have solution for it.

thanks in advance
15th February 2014, 09:18 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Paradise City
Thanks Meter: 242
 
428 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
oh damn, not a single word about your running OS

let me guess? win8, 8.1? if you have linux/ubuntu based available, i would suggest you to use flashtool,fastboot,adb on linux. if you only have win8/8.1. then you should search our xperia T forums, there are several posts about problems. there are problems with driver certification or other stuff like that since win8. if i remember right somehow i got all working on win8, but since i have win8.1, i switched to linux for android stuff^^
if i find the way i got it working on win8, then i edit my post.

best for the average pc user would be to use win7. my opinion.
Last edited by immerblind; 15th February 2014 at 09:22 AM.
15th February 2014, 12:16 PM   |  #3  
misiex2212's Avatar
OP Member
Flag Selby/ Grabanów
Thanks Meter: 21
 
52 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Oh sorry i forgot about OS. So im running on Win XP SP 3.
15th February 2014, 12:43 PM   |  #4  
WarSupport's Avatar
Member
Flag Woodstock,ON
Thanks Meter: 4
 
43 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by misiex2212

Oh sorry i forgot about OS. So im running on Win XP SP 3.

Try a older version of Flash Tool,see if that helps. Also close any running processes you don't need before you install Flash Tool.
The Following User Says Thank You to WarSupport For This Useful Post: [ View ]
15th February 2014, 01:33 PM   |  #5  
misiex2212's Avatar
OP Member
Flag Selby/ Grabanów
Thanks Meter: 21
 
52 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
can someone provide link for older ver of flashtool. and about processes running in background i have only those needed by windows
16th February 2014, 02:38 PM   |  #6  
misiex2212's Avatar
OP Member
Flag Selby/ Grabanów
Thanks Meter: 21
 
52 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Logs from flashtool. i get same error everytime im trying to flash it



16/027/2014 14:27:28 - INFO - <- This level is successfully initialized
16/027/2014 14:27:28 - INFO - Flashtool Version 0.9.14.0 built on 12-02-2014 22:45:00
16/027/2014 14:27:36 - INFO - Device disconnected
16/027/2014 14:27:40 - INFO - Selected Bundle for Xperia T (LT30P). FW release : 9.2.A.0.295. Customization : Vodafone UK
16/027/2014 14:27:40 - INFO - Preparing files for flashing
16/029/2014 14:29:17 - INFO - Please connect your device into flashmode.
16/029/2014 14:29:25 - INFO - Opening device for R/W
16/029/2014 14:29:26 - INFO - Start Flashing
16/029/2014 14:29:26 - INFO - Processing loader.sin
16/029/2014 14:29:26 - INFO - Checking header
16/029/2014 14:29:26 - INFO - Ending flash session
16/029/2014 14:29:26 - ERROR -
16/029/2014 14:29:26 - ERROR - Error flashing. Aborted
16/029/2014 14:29:26 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
16/029/2014 14:29:26 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
16th February 2014, 03:53 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 92
 
276 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Install the Flashmode, Fastboot and TX drivers from the flashtool/drivers directory
The Following User Says Thank You to Mad Marty For This Useful Post: [ View ]
16th February 2014, 03:55 PM   |  #8  
misiex2212's Avatar
OP Member
Flag Selby/ Grabanów
Thanks Meter: 21
 
52 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by Mad Marty

Install the Flashmode, Fastboot and TX drivers from the flashtool/drivers directory

i have installed them already. ive tried with several usb cables and nothing.
16th February 2014, 04:08 PM   |  #9  
Member
Flag Bremen
Thanks Meter: 6
 
31 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
I've had some issues with the .14 version of Flashtool that you seem to be using
I wasn't able to flash anything.

Worked like a charm though when using my brothers laptop, that is running an older version of Flashtool

So maybe using you should try an older version of it
The Following User Says Thank You to Fahrertuer For This Useful Post: [ View ]
16th February 2014, 04:32 PM   |  #10  
misiex2212's Avatar
OP Member
Flag Selby/ Grabanów
Thanks Meter: 21
 
52 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
problem solved.
ive used flashtool 0.9.9.0 however problem seems to be with busybox as ive installed it again and now is flashing without problems

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia T, TL, TX, V Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank