5,604,686 Members 37,063 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] No Os, reboot resulted in Bootloop Need Help

Tip us?
 
clrsri2006
Old
(Last edited by clrsri2006; 16th February 2014 at 02:07 PM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Jun 2011
Location: Virginia
Default [Q] No Os, reboot resulted in Bootloop Need Help

Hi all,

chronological steps to bootloop after rebooting, when no os warning sign appeared.
  • Successfully Unlocked boot loader.
  • Successfully install twrp custom recovery
  • installing root wasn't successful.
  • Then I tried to check features of TWRP which resulted in always booting to recovery.
  • I might have deleted some data accidentally
  • Then after many attempts to restore to stock rom I flashed RUU 1.26 from guru's website ...
  • Phone booted but had touch screen issues.
  • In an attempt to fix I realized that I could only do with s-off and then tried to flash the correct RUU for 3.17.502.3 firmware but wasn't successful.
  • I realized the present RUU(1.26.X) might be the reason for all(any .zip) failures from twrp.
  • I tried to format system and push RUU for 3.17.502.3. But I accidentally rebooted when there was no OS warning came up. It got stuck in Bootloop with HTC logo. My attempts to power it down didn't work and when I press power button + volume down or just power button the led back lights on the home and back buttons flash.

firmware version 3.17.502.3
hboot 1.55 s-on
Phone shows up as HTC MTP device because of which adb/fastboot doesn't recognize the phone.

I guess this is what a brick is called. Is there a way to recover from this ?
Few questions:
1. How can I power off the device? Its been in bootloop for 6 hrs now. I'm afraid the screen will go bad
2. How can I use adb/fastboot in mtp modes to get it to power off / reboot to boot loader?


Thanks in advance.

PS: I have tried all these stuff(rooting, flashing custom recovery / kernels) on 3 samsung phones with out any issue, the procedure was much easier than it is for htc devices. After a day long attempt to root my phone I might have bricked it

Sriram
 
clrsri2006
Old
(Last edited by clrsri2006; 16th February 2014 at 02:14 PM.)
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Jun 2011
Location: Virginia
Quote:
Originally Posted by clrsri2006 View Post
Hi all,

chronological steps to bootloop after rebooting, when no os warning sign appeared.
  • Successfully Unlocked boot loader.
  • Successfully install twrp custom recovery
  • installing root wasn't successful.
  • Then I tried to check features of TWRP which resulted in always booting to recovery.
  • I might have deleted some data accidentally
  • Then after many attempts to restore to stock rom I flashed RUU 1.26 from guru's website ...
  • Phone booted but had touch screen issues.
  • In an attempt to fix I realized that I could only do with s-off and then tried to flash the correct RUU for 3.17.502.3 firmware but wasn't successful.
  • I realized the present RUU(1.26.X) might be the reason for all(any .zip) failures from twrp.
  • I tried to format system and push RUU for 3.17.502.3. But I accidentally rebooted when there was no OS warning came up. It got stuck in Bootloop with HTC logo. My attempts to power it down didn't work and when I press power button + volume down or just power button the led back lights on the home and back buttons flash.

firmware version 3.17.502.3
hboot 1.55 s-on
Phone shows up as HTC MTP device because of which adb/fastboot doesn't recognize the phone.

I guess this is what a brick is called. Is there a way to recover from this ?
Few questions:
1. How can I power off the device? Its been in bootloop for 6 hrs now. I'm afraid the screen will go bad
2. How can I use adb/fastboot in mtp modes to get it to power off / reboot to boot loader?


Thanks in advance.

PS: I have tried all these stuff(rooting, flashing custom recovery / kernels) on 3 samsung phones with out any issue, the procedure was much easier than it is for htc devices. After a day long attempt to root my phone I might have bricked it

Sriram
UPDATE : The reboot to boot loader via power button + volume down works but it took about 2 mins of holding those buttons, which is unusually long time. So its not a brick As experienced developers say DO NOT PANIC, staying calm and read the forums thoroughly has helped.
I'm trying to see how I can fix the .zip install failures now.
 
TopoX84
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 116
Join Date: Apr 2008
Location: Houston, TX

 
DONATE TO ME
Search for adb sideload, adb push or usb-otg

Sent from my HTC One using XDA Premium 4 mobile app
DEVICE: HTC One M7 AT&T (Unlocked, Rooted, Bootloader Unlocked, S-OFF)
ROM: Android Revolution HD 41.0 by Mike1986
MODS: Sense 5 Toolbox, Gravity Box [KK],
RECOVERY: TWRP v. 2.6.3.3

PREVIOUS DEVICES:
  • Galaxy S4 I337 AT&T unlocked
  • Nokia Lumia 920 Unlocked - Dev AT&T ROM
The Following User Says Thank You to TopoX84 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
clrsri2006
Old
(Last edited by clrsri2006; 16th February 2014 at 07:24 PM.)
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Jun 2011
Location: Virginia
Quote:
Originally Posted by TopoX84 View Post
Search for adb sideload, adb push or usb-otg

Sent from my HTC One using XDA Premium 4 mobile app
adb sideload isn't working though adb / fastboot work fine.
did try adb push a dirty unicorn rom and tried to install, just to test, it didn't work either
The problem i'm facing now is:
I have installed 1.26 RUU on 3.17.502.3 because that is the only RUU with cid CWS_001 which started all the issues.
From then i'm not able to install any zip files. Now that i deleted the system thinking i can flash another RUU I keep getting error: unable to mount cache. when ever i try to install something.This is one problem the other is for flashing an RUU i need s-off and for getting s-off i need to have ROM that matches with my firmware version(which i'm not able to get) Its kind of deadlock situation i guess.
As I have 1.55 hboot revone doesn't work and tools based on rumrunner fail at second test because when they reboot its going to fastboot usb mode and fails at that point.
 
clrsri2006
Old
(Last edited by clrsri2006; 16th February 2014 at 10:35 PM.)
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: Jun 2011
Location: Virginia
Quote:
Originally Posted by clrsri2006 View Post
adb sideload isn't working though adb / fastboot work fine.
did try adb push a dirty unicorn rom and tried to install, just to test, it didn't work either
The problem i'm facing now is:
I have installed 1.26 RUU on 3.17.502.3 because that is the only RUU with cid CWS_001 which started all the issues.
From then i'm not able to install any zip files. Now that i deleted the system thinking i can flash another RUU I keep getting error: unable to mount cache. when ever i try to install something.This is one problem the other is for flashing an RUU i need s-off and for getting s-off i need to have ROM that matches with my firmware version(which i'm not able to get) Its kind of deadlock situation i guess.
As I have 1.55 hboot revone doesn't work and tools based on rumrunner fail at second test because when they reboot its going to fastboot usb mode and fails at that point.
UPDATE : After many attempts I could work it out by using guru reset .zip file (1.26.502.12). I did this before as well but was not able to get s-off previously. This time I asked to install superuser when resetting using guru reset file. I got the 1.26 one back with disabled touchscreen. Then I used rumrunners and got s-off and then used the ruu for 3.17.502.3 exe file to get the working on.

Now the bootloader just says unlocked but not tampered. I got the twrp recovery again as it was very handy for me.
I was able to get supercid. Now trying for ARHD 51.0.

After I got the RUU for 3.17.502.3 the only issue i noticed is that when phone boots up I just see HTC instead of "HTC quitely brilliant"
Tags
bootloop, hboot 1.55, mtp mode, no os installed
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes