Backup+ Lets You Backup Your App Data on Android Lollipop

Even though Android 5.0 Lollipop hasn’t yet seen its official release, quite … more

TechTalk Compiles All the Android News You Need in One App

If you’re as obsessed with mobile devices as the vast majority of our forum … more

Android App Review: Google Inbox to Improve Your Life – XDA TV

Recently, Google+ exploded with the announcement of Google Inbox, as … more

Damp the LG G3 Thermal Throttling

As our mobile devices grow thinner and more powerfulwith each passing generation, it’s inevitable … more
Post Reply

[Q] Proximity sensor problem

OP sixline

13th February 2014, 05:35 AM   |  #1  
sixline's Avatar
OP Senior Member
Flag Wah Cantt
Thanks Meter: 150
 
463 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Hi there, I think my DHD's proximity sensor is not working, i.e. screen is not turning off during calls resulting in disconnections. I installed Android Sensor Box from play store. Its indicating that proximity sensor is present but always at 9 cm even I covered the top portion of the screen. What do you guys suggest, is it a faulty sensor? I am using latest cm10.1 nightly.
13th February 2014, 06:13 AM   |  #2  
mrjhnn's Avatar
Senior Member
Flag Chania_Crete
Thanks Meter: 17
 
111 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Hey have you tested this proximity sensor app?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=951858


Sent It From Outer Space.
The Following User Says Thank You to mrjhnn For This Useful Post: [ View ]
13th February 2014, 08:33 AM   |  #3  
sixline's Avatar
OP Senior Member
Flag Wah Cantt
Thanks Meter: 150
 
463 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Thanks for the suggestion, I'll definitely try it and report back.
14th February 2014, 09:39 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Hi,

disassemble the phone and clean up sensor
it work for me
14th February 2014, 12:22 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Visakhapatnam
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
I face the same problem and the app also always shows far
15th February 2014, 09:43 AM   |  #6  
sixline's Avatar
OP Senior Member
Flag Wah Cantt
Thanks Meter: 150
 
463 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Yeah same problem. Its always showing far except 0,0

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
17th February 2014, 02:22 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Dortmund
Thanks Meter: 238
 
326 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Smile Easy Way Out!
Possible calibration procedure:

1. Put both values high (will show FAR).
2. Cover sensor with finger.
3. Lower High threshold till it says NEAR.
4. Lower Low threshold by a notch or 2.
5. Test behavior.

Different person will guide you different ways.....that's their way to explain,no offence here.And sometimes different ROM could also requires different calibration,best way to do it is mentioned above.

Example: I'm on AoCP my own custom way made look of 4.2.2 kitkat*
I've OK Google working and Everything as stated in KitKat.But obvious im on 4.2.2 instead of 4.4.2!
In this ROM ive sets Lower @ 13 and Higher @15 but it could be different by user to user.

Thanks.
17th February 2014, 04:06 PM   |  #8  
Junior Member
Flag Visakhapatnam
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
the other sensor test app shows 9.0 cm always

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
proximity sensor
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes