FTC Says Unlimited Data with Throttling Is Not Unlimited

Unlimited data with throttling will no longer count as unlimited. The Federal Trade … more

Scan With Your Camera Using SimplyScan

If you often need to scan documents using your phone’s camera, make sure to check out … more

Hike Messenger Introduces Free VoIP Service

Hike is one of the few instant messengers that broke free from the pack andacquired a massiveuser … more

One Quarter of All Android Users Have Dual-SIM phones

Ever since the dual-SIM phone wasannounced, such devices became quite popular in many … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Proximity sensor problem

OP sixline

13th February 2014, 06:35 AM   |  #1  
sixline's Avatar
OP Senior Member
Flag Wah Cantt
Thanks Meter: 152
 
473 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Hi there, I think my DHD's proximity sensor is not working, i.e. screen is not turning off during calls resulting in disconnections. I installed Android Sensor Box from play store. Its indicating that proximity sensor is present but always at 9 cm even I covered the top portion of the screen. What do you guys suggest, is it a faulty sensor? I am using latest cm10.1 nightly.
13th February 2014, 07:13 AM   |  #2  
mrjhnn's Avatar
Senior Member
Flag Chania_Crete
Thanks Meter: 17
 
114 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Hey have you tested this proximity sensor app?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=951858


Sent It From Outer Space.
The Following User Says Thank You to mrjhnn For This Useful Post: [ View ]
13th February 2014, 09:33 AM   |  #3  
sixline's Avatar
OP Senior Member
Flag Wah Cantt
Thanks Meter: 152
 
473 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Thanks for the suggestion, I'll definitely try it and report back.
14th February 2014, 10:39 AM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Hi,

disassemble the phone and clean up sensor
it work for me
14th February 2014, 01:22 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Visakhapatnam
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
I face the same problem and the app also always shows far
15th February 2014, 10:43 AM   |  #6  
sixline's Avatar
OP Senior Member
Flag Wah Cantt
Thanks Meter: 152
 
473 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Yeah same problem. Its always showing far except 0,0

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
17th February 2014, 03:22 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Dortmund
Thanks Meter: 263
 
371 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Smile Easy Way Out!
Possible calibration procedure:

1. Put both values high (will show FAR).
2. Cover sensor with finger.
3. Lower High threshold till it says NEAR.
4. Lower Low threshold by a notch or 2.
5. Test behavior.

Different person will guide you different ways.....that's their way to explain,no offence here.And sometimes different ROM could also requires different calibration,best way to do it is mentioned above.

Example: I'm on AoCP my own custom way made look of 4.2.2 kitkat*
I've OK Google working and Everything as stated in KitKat.But obvious im on 4.2.2 instead of 4.4.2!
In this ROM ive sets Lower @ 13 and Higher @15 but it could be different by user to user.

Thanks.
17th February 2014, 05:06 PM   |  #8  
Junior Member
Flag Visakhapatnam
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
the other sensor test app shows 9.0 cm always

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
proximity sensor
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes