5,599,842 Members 46,732 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

What's the Netflix fix?

Tip us?
 
Domomojo
Old
#11  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 30
Join Date: Jan 2014
Default 544829656

Quote:
Originally Posted by Mad Catz Rich View Post
I guess you're using all of the HDMI inputs on the amp already?
I will confess to having bought the TV and amp, etc., two years ago, and now I don't really remember what led me to make the setup choices I made at the time, but no, I wasn't using all the HDMI inputs on the amp, and frankly, I didn't even check to see if it had available HDMI inputs on the amp when I connected the MOJO. Connecting the MOJO directly into the amp and ensuring the correct A/V sync setting eliminated the delay completely. Thanks!
 
mherma
Old
#12  
mherma's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 57
Join Date: Jan 2014
Location: Wheatfield, IN
Quote:
Originally Posted by Mad Catz Rich View Post
We're not seeing any audio sync issues here, and going by reports from other users neither is anyone else. What's your complete hardware setup and do you get any sync issues with other programs such as xbmc or YouTube?
I have audio sync issues too. Audio seems to lag behind the video. And always when I watch netflix, the screen flashes, like gets smaller, idk how to describe it, often when watching shows. No matter what shows I watch it always does this. Probably 20 times at least throughout an hour long show.
 
Domomojo
Old
#13  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 30
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by mherma View Post
I have audio sync issues too. Audio seems to lag behind the video. And always when I watch netflix, the screen flashes, like gets smaller, idk how to describe it, often when watching shows. No matter what shows I watch it always does this. Probably 20 times at least throughout an hour long show.
If you've read this entire thread, you're aware my problem was similar to yours. I too had seen the occasional screen "flash" when watching Netflix. I'd recommend plugging your MOJO directly into your TV, using the TV's speaker, and eliminating any other hardware that might be in the loop in order to see if the issue truly lies in your MOJO, and is not being caused by some other component. Connecting my MOJO directly to my amp solved all my audio sync issues.
 
mherma
Old
#14  
mherma's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 57
Join Date: Jan 2014
Location: Wheatfield, IN
Quote:
Originally Posted by Domomojo View Post
If you've read this entire thread, you're aware my problem was similar to yours. I too had seen the occasional screen "flash" when watching Netflix. I'd recommend plugging your MOJO directly into your TV, using the TV's speaker, and eliminating any other hardware that might be in the loop in order to see if the issue truly lies in your MOJO, and is not being caused by some other component. Connecting my MOJO directly to my amp solved all my audio sync issues.
Mine is directly hooked up thru the TVs HDMI port. No difference if I have anything else plugged into the TV or not
 
Mad Catz Rich
Old
#15  
Member
Thanks Meter 34
Posts: 85
Join Date: Dec 2013
And you're only using the TV's speaker? (rather than then output your TV's audio to an external speaker/amp?)

Are you running the 0110 firmware release and do you see the same issue with other video playback programs?
 
mherma
Old
#16  
mherma's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 57
Join Date: Jan 2014
Location: Wheatfield, IN
Quote:
Originally Posted by Mad Catz Rich View Post
And you're only using the TV's speaker? (rather than then output your TV's audio to an external speaker/amp?)

Are you running the 0110 firmware release and do you see the same issue with other video playback programs?
Yes, using the TV's speaker. My mojo came with the 0110 firmware release. Only Netflix has this issue. Have reset my wireless router to make sure that wasn't the problem either. Mojo is the only hardware hooked up to this tv.

If it would help, I could capture a video of what it's doing on my phone.
 
Domomojo
Old
#17  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 30
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by mherma View Post
Yes, using the TV's speaker. My mojo came with the 0110 firmware release. Only Netflix has this issue. Have reset my wireless router to make sure that wasn't the problem either. Mojo is the only hardware hooked up to this tv.

If it would help, I could capture a video of what it's doing on my phone.
I no longer have any audio sync issues, but I do still see the occasional "flash" while watching Netflix. It looks like the image changes sizes for a fraction of a second. Haven't seen it with any other App.
 
mherma
Old
(Last edited by mherma; 7th February 2014 at 04:19 AM.)
#18  
mherma's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 57
Join Date: Jan 2014
Location: Wheatfield, IN
Quote:
Originally Posted by Domomojo View Post
I no longer have any audio sync issues, but I do still see the occasional "flash" while watching Netflix. It looks like the image changes sizes for a fraction of a second. Haven't seen it with any other App.
Yes, that's the same problem I have with Netflix (along with the audio sync issues). It doesn't bother me enough to not watch it but it can be disorienting when watching at nite in a dark room. It does it a lot for me. I notice it the most when scenes change.

Edit:

I just got root tonight. I see on the Play Store that I can now update Netflix to the latest version. I will do that and get back to ya'll and see if that changes anything! As soon as I'm done downloading more games....
The Following User Says Thank You to mherma For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mherma
Old
(Last edited by mherma; 20th February 2014 at 12:31 AM.)
#19  
mherma's Avatar
Member
Thanks Meter 10
Posts: 57
Join Date: Jan 2014
Location: Wheatfield, IN
Ok, so last night I went out and bought a new TV for my MOJO. Picked up a 42" Sharp 1080p 120hz LED. I don't know if it's because this TV is 120hz compared to my 2010 32" Vizio 1080p 60hz, but the Netflix issue has been resolved. No more audio sync issues. I also noticed this TV has a Clear Motion setting, I have it set to on. Not sure if this has something to do with it either. Anyways, it's fixed, for now.

BTW, anyone looking for a deal on a TV of this relative size, it's a steal. Only $399 at Best Buy. The picture is awesome, and 120hz over 60hz is a night and day difference. Much more clear during on screen motion than my old tv. I'm very impressed. I can't imagine how good a 240hz or 480hz set looks like.

Edit:

Forgot to mention, the screen flashing/resizing is still happening. Very annoying. I really feel this is an issue with the app itself, hopefully it's getting fixed with an update. Can't wait to start watching in HD aswell...

The Following User Says Thank You to mherma For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes