Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,768,845 Members 50,597 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Cell Reception loss

Tip us?
 
ricoc100
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2013
Location: Toronto
Default [Q] Cell Reception loss

i looked in the PA forums, and i couldn't find any info...

when i install any version of PA on my Nexus 5, i constantly lose cell reception ....
does anyone else have this problem ?
this especially happens when i have the phone set for LTE... but this also happens when i force it to 3G

( i know that the cell antenna on the Nexus 5 isn't great )

i also have this problem with flashing any ROM...so i end up having to run stock 4.4.2 to have good/great cell service

my Nexus 5 is running on the Rogers network in Canada and was purchased through Google, so it's unlocked

can anyone help... i love the look and feel of PA , but losing cell service is not an option.


thanks

ricoc
 
Anu6is
Old
#2  
Anu6is's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2333
Posts: 1,001
Join Date: Jul 2011

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ricoc100 View Post
i looked in the PA forums, and i couldn't find any info...

when i install any version of PA on my Nexus 5, i constantly lose cell reception ....
does anyone else have this problem ?
this especially happens when i have the phone set for LTE... but this also happens when i force it to 3G

( i know that the cell antenna on the Nexus 5 isn't great )

i also have this problem with flashing any ROM...so i end up having to run stock 4.4.2 to have good/great cell service

my Nexus 5 is running on the Rogers network in Canada and was purchased through Google, so it's unlocked

can anyone help... i love the look and feel of PA , but losing cell service is not an option.


thanks

ricoc
Take a look at your APNs and make sure they are correct
 
ricoc100
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2013
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by Anu6is View Post
Take a look at your APNs and make sure they are correct


sorry , i'm still a noob , how do i change this and where do i find the APN settings ?


thanks

ricoc
 
Anu6is
Old
(Last edited by Anu6is; 17th February 2014 at 07:54 PM.)
#4  
Anu6is's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2333
Posts: 1,001
Join Date: Jul 2011

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ricoc100 View Post
sorry , i'm still a noob , how do i change this and where do i find the APN settings ?


thanks

ricoc
Do a quick google search, you'll need to find the specific APNs for your carrier.
Settings - More - Mobile Networks - Access Point Names
 
ricoc100
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2013
Location: Toronto
i figured it out by doing a bit of hunting... it is all good..
i finally get to enjoy PA on my Nexus 5...

thanks for all your help

this site rocks

ricoc
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes