Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,935 Members 53,022 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Network unlock unsuccessful with code

Tip us?
 
vdiablo69
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Default Network unlock unsuccessful with code

I purchased a network unlock code from a site ive used many times. I put in a different sim in and it prompted for a code. I entered the code it said it was unsuccessful so i tried it again with same outcome. I read about having to use *#7465625# to unlock it so i tried that with no results. I figured if i flashed back to stock maybe those codes would work but that didnt make a difference. Now it no longer prompts me to enter an unlock code but will not register on the network. Ive read that it may be frozen but im not sure how to enter the unfreeze code. Can anyone help me please?
 
audit13
Old
#2  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 2,310
Join Date: Jun 2012
Location: Toronto
Did you get any codes other than the sim unlock code? You'll need a complete set of codes to unfreeze the phone asit is probably hard locked at the moment.

What phone do you have (i.e. i747 or i747m)? What stock ROM did you install on the phone?
 
RA017
Old
#3  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by vdiablo69 View Post
I purchased a network unlock code from a site ive used many times. I put in a different sim in and it prompted for a code. I entered the code it said it was unsuccessful so i tried it again with same outcome. I read about having to use *#7465625# to unlock it so i tried that with no results. I figured if i flashed back to stock maybe those codes would work but that didnt make a difference. Now it no longer prompts me to enter an unlock code but will not register on the network. Ive read that it may be frozen but im not sure how to enter the unfreeze code. Can anyone help me please?
Are you on Android 4.3? If not you just need to flash the 4.1.1 radio to free unlock the phone. By the way, i heard that after 5 failed attempts of inputting the network unlock code your phone will need a master unlock code to unlock.
 
vdiablo69
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by RA017 View Post
Are you on Android 4.3? If not you just need to flash the 4.1.1 radio to free unlock the phone. By the way, i heard that after 5 failed attempts of inputting the network unlock code your phone will need a master unlock code to unlock.
Im on 4.1.1 but would like to use a custom rom will that affect it? Ive read that it may be frozen after 3 unsuccessful attempts but I dont think i entered it 3 times. I do have a defreeze code aswell but how do i enter it?
 
audit13
Old
#5  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 2,310
Join Date: Jun 2012
Location: Toronto
Are you on completely stock 4.1.1, including the bootloader? If you are, did you try unlocking the phone using the free method from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2176719 ?
 
vdiablo69
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Are you on completely stock 4.1.1, including the bootloader? If you are, did you try unlocking the phone using the free method from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2176719 ?
No i have clockworkmod but its been so long I forget how to uninstall it though Ive figured it would help me unlock it. Ive read that free unlock doesnt work on all custom roms plus I already have the code so i might as well use it
 
vdiablo69
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Did you get any codes other than the sim unlock code? You'll need a complete set of codes to unfreeze the phone asit is probably hard locked at the moment.

What phone do you have (i.e. i747 or i747m)? What stock ROM did you install on the phone?
I have the i747m with 4.1.1 and clockworkmod. Also I have network, provider, subprovider, defreeze codes.
 
audit13
Old
#8  
audit13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 2,310
Join Date: Jun 2012
Location: Toronto
Did you try any of these methods: http://www.mobileunlocked.com/samsung-instructions.asp ?
 
vdiablo69
Old
(Last edited by vdiablo69; 22nd February 2014 at 02:34 PM.)
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post
Did you try any of these methods
haha yes Ive tried them but those codes do nothing when I dial them in. Only code that works is to get the imei and *#197328640#.
 
RA017
Old
#10  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by vdiablo69 View Post
haha yes Ive tried them but those codes do nothing when I dial them in. Only code that works is to get the imei and *#197328640#.
I recently bought 2 i747M, one comes with 4.1.2 and one comes with 4.3.

For the 4.1.2, I just need to flash back to the 4.1.1 stock radio (the ROM is still 4.1.2), then I just follow the instruction below:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2024514

(You need to be on stock rom in order to have the dialer code working)

For the 4.3, I play it safe and bought an unlock code for it which works on the 1st try.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA Xposed Tuesday: How to Control Google Play Wake Locks – XDA Developer TV

Xposed Modules are usually pretty simple. There are a few … more

Make Text Entry More Efficient with Macro Text Expansion

One of the best things about the modern day smartphone is its ability to save us … more

Fix KitKat WiFi Drops on Your Own

Despite introducing many useful features and overall great performance and enhancements,Android 4.4 KitKat … more

Bring Back Tablet UI on KitKat

Google presented their brand new UI for tablets alongsidethe release of Android 3.0 Honeycomb back in early … more