Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] WhatsApp Problem

OP GTARaja

20th February 2014, 09:44 AM   |  #1  
GTARaja's Avatar
OP Senior Member
Flag Dharwad
Thanks Meter: 57
 
210 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Hello All,Ive purchased Gionee Elife E7 and there is a problem with WhatsApp that there is no push message notification...When I open WhatsApp i can see the messages notification of what all messages ive received..any one facing the same problem and have a solution to it??
24th February 2014, 07:05 AM   |  #2  
Junior Member
Flag Chennai
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by GTARaja

Hello All,Ive purchased Gionee Elife E7 and there is a problem with WhatsApp that there is no push message notification...When I open WhatsApp i can see the messages notification of what all messages ive received..any one facing the same problem and have a solution to it??

Yes Me too facing the same issue. Didn't find a solution either.
26th February 2014, 04:17 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
10 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Smile Here's a fix:
Quote:
Originally Posted by Grato

Yes Me too facing the same issue. Didn't find a solution either.

This is a known issue with the default launcher of Elife E7. Whenever you quit an app (by sliding it away on the homescreen), the launcher force quits the app. So, if you close WhatsApp like this, you automatically turn off the notifications.

There are two ways to solve the problem:
1) Don't ever quit WhatsApp by sliding to clear it in the Navi launcher.
2) Use another launcher, like Nova Prime or so.
27th February 2014, 03:56 PM   |  #4  
NHS2008's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 220
 
906 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by 1995ad

This is a known issue with the default launcher of Elife E7. Whenever you quit an app (by sliding it away on the homescreen), the launcher force quits the app. So, if you close WhatsApp like this, you automatically turn off the notifications.

There are two ways to solve the problem:
1) Don't ever quit WhatsApp by sliding to clear it in the Navi launcher.
2) Use another launcher, like Nova Prime or so.

It still doesn't do that trick. Unless you keep opening it frequently, It will be killed in the background after a while. Really annoying.

One thing I tried to no avail is to install Xposed and install the 'App Settings' module and make Whatsapp a RESIDENT app. Still it will get killed.
27th February 2014, 04:25 PM   |  #5  
GTARaja's Avatar
OP Senior Member
Flag Dharwad
Thanks Meter: 57
 
210 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by NHS2008

It still doesn't do that trick. Unless you keep opening it frequently, It will be killed in the background after a while. Really annoying.

One thing I tried to no avail is to install Xposed and install the 'App Settings' module and make Whatsapp a RESIDENT app. Still it will get killed.

Really Amigo is a fail by GiONEE...either they should improve the OS or discard it..i think i bought a wrong handset..
8th March 2014, 07:10 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Whats app on e7
i m also facing the same problem with my whats app on my gionee eife e7.
8th March 2014, 01:22 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
100 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
I'm not sure if this option could help, but try disabling that "Auto-clean" option under Power saving and it should stop closing processes like Whatsapp and others -
The Following User Says Thank You to 1manshow For This Useful Post: [ View ]
8th March 2014, 01:31 PM   |  #8  
NHS2008's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 220
 
906 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Battery Full
Quote:
Originally Posted by 1manshow

I'm not sure if this option could help, but try disabling that "Auto-clean" option under Power saving and it should stop closing processes like Whatsapp and others -

I also thought that might be it but It triggers if we enter power saving mode right? Such a confusing app. I never enable power-saving,
but hey! lets try it.
8th March 2014, 06:08 PM   |  #9  
Evander_F's Avatar
Senior Member
Flag C:\India\Goa\Margao
Thanks Meter: 33
 
160 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Maybe you guys can go to Developer Settings and increase the background process limit. Worth a try I guess.

I was quite interested in this phone but I've no clue about Gionee's service nor do I know if they will ever post OTA updates for the phone.
8th March 2014, 09:33 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
100 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by NHS2008

I also thought that might be it but It triggers if we enter power saving mode right? Such a confusing app. I never enable power-saving,
but hey! lets try it.

Sure, I just got my phone delivered, but haven't opened the box yet. Let me know if that option works and WhatsApp works fine after disabling that.

Quote:
Originally Posted by Evander_F

Maybe you guys can go to Developer Settings and increase the background process limit. Worth a try I guess.

I was quite interested in this phone but I've no clue about Gionee's service nor do I know if they will ever post OTA updates for the phone.

I've heard (both internet and local word of mouth) that their service is good and improving day by day. Also you can check their twitter/FB account and I see many past devices getting updates over the air, so I don't think they would miss out any possible updates on their flagship phone
Last edited by 1manshow; 8th March 2014 at 09:38 PM.

The Following User Says Thank You to 1manshow For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes