Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,815 Members 39,955 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] MTK6572 need Helpppp Rom Problem

Tip us?
 
Jadoo22
Old
(Last edited by Jadoo22; 20th February 2014 at 04:12 PM.) Reason: extra info added
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Feb 2014
Phone [Q] MTK6572 need Helpppp Rom Problem

This is the phone MTK6572_s00
Model GT-I9500
FCC ID : A3LGTI9500
SNN - I9500GSMH
Rated 3.8v 1300 mA
MADE IN KOREA BY SAMSUNG
S/N: R21D482HDDA
Samsung Galaxy S4 (GT-I9500) Powered By Exynos 5 Octa CPU Running On Android 4.2.2 Jelly Bean

I was messing arround with the boot logo and i have tried few Roms after that it didn't boot I have already tried alot roms
but I cant get my phone back to normal I do Not have original backup of it so far I could work out is that I can get in recovery mode and boot logo appears but it doesn't load further then that so what i think it's when i was messing up with boot logo I messed up with BOOT.IMG so it won't start boot.img it's keeps returning to boot logo (LOGO.BIN) and when I try to format whole flash then it shows this message
uploaded
I't Formats when i try to Fimware-->upgrade then after few tries it goes green all and then it's starts installing but still after that the phone doesn't work I tried alot ways from net but still no luck

So please help me out with this problem ....A Rom Which I made out few roms and it installs but doesn't start Used with SP_Flash_Tool_v3.1320.0.174


test result uploaded
Phone Info When Connected to flash tool uploaded
This what I found as far which looks close to my phone spec

Galaxy S4 Korean Clone Box Pack Brand New
Samsung Galaxy S4 dual Core 4.8 inch MT6572 Korean Android 4.2 Mobile
Manufacturer: CEC
Model: Galaxy s4 GT-i9500
Phone Style: Bar, multi-touch screen, 4.8 inch HD screen
Operating System: Android 4.2.2 OS(upgraded on May 08)
Processor: 1.6GHz dual-core MTK MT6572 processor
RAM:1GB(upgraded on May 06)
ROM:2GB
Latest firmware update(upgraded on May,06):
1:Boot screen from anroid to Samsung Galaxy S4
2:update UI from android UI to Samsung Galaxy S4 UI which is same as Original s4.
3:Add Root Permissions to the phone
Display
Screen Size: 4.8" touchscreen
Display reulotion: HD screen, 1920*1080 pixel(upgraded on May 06)
Color Support: 26 million colors
Screen Technology: Multi-touch screen
Camera
Camera Resulotion: 8MP rear camera
2MP front camera, digital zoom,Auto Flashlight.
Connectivity
Connectivity Technology: GSM WCDMA
Network Band: GSM 850/900/1800/1900 MHz WCDMA 850/2100MHz
Data Technology: EDGE, GPRS (HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps; EDGE; GPRS)
Bluetooth: Bluetooth 4.0 EDR
WLan: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n
USB: USB 2.0
GPS: GPS/A-GPS (Built-in GPS chipset)
Features
Sim card:Single sim.
Color: White
Pre-installed Google Play store.
Root status:Rooted already(pre-installed Root explorer and Supper User
Video Player: AVI MP4 3GP MOV MKV FLV
Audio Player: FLAC APE MP3 OGG AM AAC
Image: JPG PNG BMP GIF
Ringing Tones: Downloadable
Message: SMS, MMS, Email
Phone Book: 100000 contacts
Brower: HTML
Interface/Port:
Game: Downloadable
Radio: FM
G-sensor
Range sensor
Multi-task
Auto brightness adjust
Interface/Port: 3.5mm earphone jack / mini USB
BatteryBattery: Li-on battery 2600mAh
Standby Time: 150-200 hours
Talking time:18-20hours.
Multi-Language support:support 39 countries language.
Memory: 2GB Ram:512 mb
Memory Card: Support microSD/microSDHC memory card, up to 32GB
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	phone info.JPG
Views:	1077
Size:	46.6 KB
ID:	2590473   Click image for larger version

Name:	shows.JPG
Views:	1129
Size:	35.2 KB
ID:	2590474   Click image for larger version

Name:	1384782526_567551108_1-Pictures-of--Galaxy-S4-Korean-Clone-Box-Pack-Brand-New.jpg
Views:	1112
Size:	38.6 KB
ID:	2590475  
Attached Files
File Type: txt test.txt - [Click for QR Code] (26.9 KB, 149 views)
 
Jadoo22
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Feb 2014
Thumbs down Waiting for help

It's nand version phone but i am still waiting for help no respond ! ! !
 
pacattosul
Old
#3  
pacattosul's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 8
Posts: 20
Join Date: Jan 2009

 
DONATE TO ME
hi! did you try format without baterry? do you have all the necessary drivers installed? and most important... witch version's of spflashtool did you try?? did you try the version in my tutorial?? i have revived 2 units exactly same as yours... same specs same model etc...
 
Jadoo22
Old
(Last edited by Jadoo22; 23rd February 2014 at 03:59 PM.) Reason: new pic uploaded
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by pacattosul View Post
hi! did you try format without baterry? do you have all the necessary drivers installed? and most important... witch version's of spflashtool did you try?? did you try the version in my tutorial?? i have revived 2 units exactly same as yours... same specs same model etc...
did you try format without baterry? yes
do you have all the necessary drivers installed? Yes MTK drivers , Preload drivers, Vcom drivers
and most important... witch version's of spflashtool did you try?? SP_Flash_Tool_v3.1316.0.150 and also with 2 : SP_Flash_Tool_v3.1320.0.174 SP_Flash_Tool_v3.1328.0.183

Oke i uploaded images without battery and with battery result 1 pic is with battery 2nd pic is without battery...3rd pic with my preload...4th pic when I download with my preload and it shows black screen which keeps turning on/off and it remains black keeps doing that but no logo or anything no boot up logo...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	with battery.JPG
Views:	297
Size:	81.7 KB
ID:	2596287   Click image for larger version

Name:	Without battery.JPG
Views:	254
Size:	82.1 KB
ID:	2596288   Click image for larger version

Name:	with new preload.JPG
Views:	210
Size:	75.0 KB
ID:	2596309   Click image for larger version

Name:	when download.JPG
Views:	225
Size:	164.8 KB
ID:	2596326  
 
pacattosul
Old
#5  
pacattosul's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 8
Posts: 20
Join Date: Jan 2009

 
DONATE TO ME
ok... in the second picture, what you was try'n to do? to download? if soo, then you must UNCHECK CACHE and USRDATA !! if you do not uncheck those 2, you will keep getting that error over and over... and please try my rom and tutorial once... i'm pretty shore you miss some point in that tutorial...
try changing the usb port also..
 
Jadoo22
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by pacattosul View Post
ok... in the second picture, what you was try'n to do? to download? if soo, then you must UNCHECK CACHE and USRDATA !! if you do not uncheck those 2, you will keep getting that error over and over... and please try my rom and tutorial once... i'm pretty shore you miss some point in that tutorial...
try changing the usb port also..
No it's when i do whole nand format it was not download I tried everything from your instructions but still same thing I have been trying for a week to find solution but still there is non of instructions is working
 
pacattosul
Old
#7  
pacattosul's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 8
Posts: 20
Join Date: Jan 2009

 
DONATE TO ME
i see... ok let's try figure what happends when you got that error... first of all i want to know something : when you connect the phone without battery ( to format) , the phone only connect's once ( i mean the sound of connecting a usb ) or it connect and disconnect several times?? if you connect your phone and you hear that windows sound many times, then you have a usb problem ( driver problem )...

please open : my computer / right click / manage or device manager ( depends of your windows version ) then go to device manager / COM PORTS and look for your phone driver... go to properties / advanced / baud rate , and hit restore defaults...

also try to format with this version : SP_Flash_Tool_v3.1328.0.183 and report back... hope you get out of that ugly stage (hard bricked) once you format the phone you are allmost done...
 
Jadoo22
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Jadoo22 View Post
No it's when i do whole nand format it was not download I tried everything from your instructions but still same thing I have been trying for a week to find solution but still there is non of instructions is working
New test with SP_Flash_Tool_5.1343.01 and new screen shots Chip Info and Nand Flash and test result in text document uploaded...may helps
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Chip Info.JPG
Views:	244
Size:	157.9 KB
ID:	2596508   Click image for larger version

Name:	Nand Flash.JPG
Views:	137
Size:	115.3 KB
ID:	2596509  
Attached Files
File Type: txt New test result.txt - [Click for QR Code] (1,010 Bytes, 42 views)
 
Jadoo22
Old
(Last edited by Jadoo22; 23rd February 2014 at 06:40 PM.) Reason: added info
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Feb 2014
Did as you said xp START -->CONTROL PANEL-->ADMINSTRATIVE TOOLS-->DEVICE MANAGER-->PORTS: COM & LPT And I also used usbdeview_droidtricks to unstall all drivers and tried on different usb ports but still same result uploaded pic used SP_Flash_Tool_v3.1328.0.183...

yes when i connect the phone without battery it's fine doesn't disconnect...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	same problem.JPG
Views:	128
Size:	184.6 KB
ID:	2596526  
 
pacattosul
Old
#10  
pacattosul's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 8
Posts: 20
Join Date: Jan 2009

 
DONATE TO ME
what i don't get is why is starting the job and hang's on 1% 3% 6% etc... it makes me believes that your drivers and all its ok... its something else here...
i'll try to figure it out and get back to you...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes