Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Google Invites Selected Devs to Buy Project Tango Development Kit

Just about a month ago, the curious Project Tango development kit was … more

YU Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Galaxy Tab 2 10.1 strange touch screen problem

OP np27np27

1st February 2014, 03:49 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 11
 
146 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Hi,

I have a galaxy tab 2 which I got recently. As soon as I got it home I installed the latest CM10 so not sure if this problem is software related or hardware.

Anyway the issue is that when the tablet is turned on within the first 5 minutes of use the touchscreen becomes unresponsive intermittently. The only way to get it working again after it freezes is to turn the screen off then on and the screen responds again. It will keep doing this for another few minutes or so intermittently. The stranger thing is that after the first 5 minutes or so of doing this the screen then seems to work fine for the remainder of the time I use it.
When I turn off the tab and start it again the next day, it does the same 5 minutes of intermittent unresponsiveness then fine again!

Anyone had the same problem or can suggest a fix??

Thanks.

Sent from my CUBOT GT99 using Tapatalk
2nd February 2014, 12:50 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 10
 
88 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
Try to use another night or stable CM ROM. Did you have the same problem on stock ROM? Has your tablet screen protector? - it may cause some permanent lags

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
2nd February 2014, 08:57 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 11
 
146 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
I have no screen protector. I also have the same CM10 installed on a second tab 2 I own which does not have this problem.
To me it does not feel like screen lag, but more the screen touch just switches off for no reason.

I'm not sure if it happened in the stock rom as I did not test it. I will try the latest CM10 and also stock to see if it makes a difference.

Sent from my CUBOT GT99 using Tapatalk
3rd February 2014, 12:19 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 10
 
88 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
If you will see this problem in the stock rom after flashing multifiles rom with PIT-fie, you should going to service, because your recently got tab can have physical problems.

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
3rd February 2014, 08:01 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 11
 
146 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Yes I suspect this is a hardware issue as nobody else seems to have reported the same problem. I'll try the stock rom again soon.

Sent from my CUBOT GT99 using Tapatalk
3rd February 2014, 12:28 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
My friend. Im one step away from buying this device. What is your advice based on your experience. Is it a worthy machine? (Sorry bout my english)

Enviado desde mi GT-S7500L usando Tapatalk 2
3rd February 2014, 02:11 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 11
 
146 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by danny.freeky

My friend. Im one step away from buying this device. What is your advice based on your experience. Is it a worthy machine? (Sorry bout my english)

Enviado desde mi GT-S7500L usando Tapatalk 2

Well I have a second tab 2 that works perfectly with CM10. I think this second tab must just be bad luck.
For general internet browsing, apps, and even most games, this tab is fine. It's quick and smooth with CM10. If you need productivity software or high end games then go for the tab 3 or the note. But for general stuff those tabs are overpriced and over spec!

Sent from my CUBOT GT99 using Tapatalk
21st February 2014, 09:55 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 11
 
146 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
So I've now tried flashing to CM11 and then also back to the stock, but still the same problem.....first few minutes after starting the tab the screen becomes unresponsive 4 or 5 separate times. Only turning the screen on and off makes the screen responsive again.

Then after the 5 minutes or so the screen works normally!!!

What is going on?? I assume this must be a hardware issue then??

Sent from my CUBOT GT99 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes