FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

My update keeps on failing.

OP Johann_London

23rd February 2014, 03:34 AM   |  #1  
Johann_London's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
94 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
I need serious help here guys. I have now updated my phone twice to the new Jelly Bean 4.3 ending in 136... every time I used PC companion and every time everything seemingly went well.

Every time it did a long boot and every time it said it was successful, but it still has the version ending on 290 when I go into my settings.

Ive reset and tried switching it off for a while it just won't change.

What is going wrong? Thank you!

Sent from my C6903 using xda app-developers app
23rd February 2014, 03:39 AM   |  #2  
blueether's Avatar
Senior Member
Flag Te Awamutu, New Zealand
Thanks Meter: 1,553
 
3,238 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Johann_London

I need serious help here guys. I have now updated my phone twice to the new Jelly Bean 4.3 ending in 136... every time I used PC companion and every time everything seemingly went well.

Every time it did a long boot and every time it said it was successful, but it still has the version ending on 290 when I go into my settings.

Ive reset and tried switching it off for a while it just won't change.

What is going wrong? Thank you!

Sent from my C6903 using xda app-developers app

odd, do you have the whitebalance in settings now?
23rd February 2014, 09:34 AM   |  #3  
Johann_London's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
94 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by blueether

odd, do you have the whitebalance in settings now?

Would it be under display? It's not there... Well it's not under display...

Sent from my C6903 using xda app-developers app
23rd February 2014, 10:11 AM   |  #4  
Johann_London's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
94 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
So no white balance settings, my build number still ends on 290 and when I plug my phone into companion it says it is up to date.... I just don't get it....

Sent from my C6903 using xda app-developers app
23rd February 2014, 07:00 PM   |  #5  
Johann_London's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
94 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Desperate lol


Sent from my C6903 using xda app-developers app
23rd February 2014, 07:05 PM   |  #6  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 617
 
2,984 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Johann_London

Desperate lol

Flash the FW .136 via Flashtool and wipe everything. Something wrong there with your PC Companion.
25th February 2014, 07:08 AM   |  #7  
Johann_London's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 5
 
94 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by eclyptos

Flash the FW .136 via Flashtool and wipe everything. Something wrong there with your PC Companion.

Hi there... right so I have first tried to repair my phone, but still the new update just will not load.

I am now going to try your advice, but I have never flashed a phone in my life. I am reading how to do it now. I have downloaded the Emma flashtool, but now have to unlock my bootloader - I have heard previously that this breaks the camera... will my camera break when I do this?

Thank you.
25th February 2014, 12:45 PM   |  #8  
eclyptos's Avatar
Senior Member
Planet Earth
Thanks Meter: 617
 
2,984 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Johann_London

Hi there... right so I have first tried to repair my phone, but still the new update just will not load.

I am now going to try your advice, but I have never flashed a phone in my life. I am reading how to do it now. I have downloaded the Emma flashtool, but now have to unlock my bootloader - I have heard previously that this breaks the camera... will my camera break when I do this?

Thank you.

You have to use Flashtool v9.14, not Emma, and flash the latest .136 FTF from Here for your Model only, you don't have to Unlock Bootloader, you phone will be just fine and your Warranty will not be voided.

Turn Off your phone, keep pushing volume down and connect via usb the phone to PC, keep holding volume down all the time, let windows install drivers for flashmode, open Flashtool, before that put the FTF .136 in flashtool folder, now click Flash on flashtool and select the right FTF, uncheck everything except Wipe Data, Appslog, Cache, now click Flash, Hold volume down until the green bar of the process will start at the bottom, now you can leave your phone alone. Done.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes