Enable Call Recording on Xperia Z2 and Z3

Call recording, while not legal in every part of the world, is quite handy in certain situations. … more

Google Play Store Payments Available in China

Google has taken a big step to make its services accessible globally. Since the introduction of … more

How to Set a Video as Your Boot Animation

If you wish to make your phone truly unique, you may want to consider adding a nice boot animation. … more

TWRP for Nexus 6 and 9 Available, Unofficial CM12 Alpha for HTC Explorer! – XDA TV

Team Win Recovery Project for the Nexus 6 and Nexus … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Deleted

[Q] No Data and Wifi data transfer (but connected))

OP hardtmuth

Prev Previous Post   Next Post Next
25th February 2014, 08:18 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Hi guys,

I'm using moto g for about 2 weeks and everything was fine until yesterday. I will try to explain what I've chronologically. My phone isn't rooted. Android 4.4.2, 174.44.9.falcon_umta.Retail.en.GB, KLB20.9-1.10-1.9

For last few days I was testing some battery stretching apps, such as Juice Defender, 2x Battery, GreenPower and maybe one more, but I don't remember the name.Finally I've bought Juice Defender Plus as that app was something that I needed (control mobile and wifi in an intelligent way, but that's not the point). Before JD I've uninstalled other battery aps (but without reverting their settings to defaults). Then I've installed JD, configured it and started to learn JD with my wifi network, whatever.

Next day I went to work and I'm not sure if mobile network was working or not, but wifi network was ok. Updates, synch, etc. was working well. I've installed 2-3 new apps (don't remember, but it was camera360, total commander with few plugins, and maybe something more). Then I've left wifi network, entered car and connected with mobile network. From this point everything stopped to work. There was no connection to any site, no synch from google, weather, and so on. Icon on top of the screen informed me that connection is online (with H or H+, sometimes worse, but probably it doesn't matter). I've tried to connect with many apps to Internet, but none of them succeeded... I thought that maybe there is something wrong with mobile and after that, when I get back to wifi coverage, everything will rise and shine.

Unfortunately when I get back to wifi zone, phone found new network and connected to it. It doesn't matter what network it is, because few days ago I was working with that wifi net and more on that, laptop connected to that network works like a charm. As I said, connected, data transfer in 3g watchdog shows very little net usage (about 200-300B/s). Can't load web pages, can't sync. The same behavior as in mobile, there is connection, very little data usage, but nothing more, no web pages, no sync, etc..

I've restarted phone many times, entered in airplane mode, removed, cleaned and inserted back the sim card - none helped. I've checked ip, gateway and dns which came from dhcp router in wifi network. Everything was fine, addresses were the "same" as my laptop (beside ip address, which was different). I've checked what's up with JD, then I've disabled it, uninstalled..., checked transfer limit for mobile, turned on and off mobile, wifi in many ways. Checked proxy in browser (chrome).

The result was always the SAME.
in chrome: entered address, page starts to load, nothing shows and stalls, after a little while (tens of seconds) there was a message telling me something like: page is unavailable (I can't remember the right message).

in gmail: sync lasts forever, when I send email (to myself) it popups message about sending, but it disappears in a while, a no new email...

other apps, for example, weather on main screen, sync could last to eternity, and no new data.

Today, after whole day without wifi coverage I went back to wifi zone and tried to connect to it... and all emails, sync, whatsup and so on, updated. I think that, I didn't change nothing, but why wifi started to work? I don't know.

I've checked if mobile Internet works as it should, but without any positive results. In mobile there is the same problem as for a last 2 days...

Does someone know any solution to my problem?

PS: I've even tried to enter ip address of wp.pl host, and then phone redirected me to address: 194.9.223.70/ns/cs/deny.html?trx=...something&tpd=3&ts=somenumber&sid =HTTP_DRSTD&url=...mobile[dot]orange[dot]pl
Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes