Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,958 Members 52,309 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How to install Cyanogenmod on Bell a510a

Tip us?
 
Cup o Joe
Old
(Last edited by Cup o Joe; 1st March 2014 at 03:20 AM.)
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
Thumbs up How to install Cyanogenmod on Bell a510a

edit 28/2/14 : for tutorial see posts 4 and 7

Hi, I have a Wildfire S a510a that failed to be rooted so I am starting over with the Bell RUU (Aka virgin mobile).

I am charging the phone to get it ready to flash. Will flashing the ROM delete the Superuser app that came with the root.zip?
 
csoulr666
Old
#2  
csoulr666's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 1,360
Join Date: Jun 2011
Location: Aligarh
Quote:
Originally Posted by Cup o Joe View Post
Hi, I have a Wildfire S a510a that failed to be rooted so I am starting over with the Bell RUU (Aka virgin mobile).

I am charging the phone to get it ready to flash. Will flashing the ROM delete the Superuser app that came with the root.zip?
Yes, the RUU wipes all data before flashing so you will loose all apps and data
If thou art commit a sin,thy reaper will punish thee!!!


My Phone:HTC Wildfire S
Current Rom:OmniRom by Olivier
Username Pronounciation:"See-soul-are-triple-six"

You are not the only living person with a problem!!Search a bit before posting
 
Cup o Joe
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by csoulr666 View Post
Yes, the RUU wipes all data before flashing so you will loose all apps and data
I tried using "HTC android phone rom update utility 1.0.3.2011" and it says "This rom utility can not update your android device, please get the appropriate ROM update utility and try again."

In titanium backup I accidentally uninstalled "HTC sense" and now the desktop area is black. I can still navigate the settings menu but not phone or the apps menu. Is there a way to move the Bell Ruu to the sd card and opening it with CWMbased recovery?
 
csoulr666
Old
#4  
csoulr666's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 1,360
Join Date: Jun 2011
Location: Aligarh
Quote:
Originally Posted by Cup o Joe View Post
I tried using "HTC android phone rom update utility 1.0.3.2011" and it says "This rom utility can not update your android device, please get the appropriate ROM update utility and try again."

In titanium backup I accidentally uninstalled "HTC sense" and now the desktop area is black. I can still navigate the settings menu but not phone or the apps menu. Is there a way to move the Bell Ruu to the sd card and opening it with CWMbased recovery?
Open the RUU and let it open, then close it after the first window opens.................then get into the temp folder by typing "%temp%" in "Run"(if using Windows XP) or directly in the search bar in Windows 7
search in there to find a zip file named "rom.zip"(not case sensitive), it would be something between 100-160 MB
Take that "rom.zip" and flash it via CWM
If thou art commit a sin,thy reaper will punish thee!!!


My Phone:HTC Wildfire S
Current Rom:OmniRom by Olivier
Username Pronounciation:"See-soul-are-triple-six"

You are not the only living person with a problem!!Search a bit before posting
 
Cup o Joe
Old
(Last edited by Cup o Joe; 27th February 2014 at 06:53 PM.)
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
How to you extract the rom from the ruu file? I can't install it through the usb cord so I want to install it using cwm.
 
csoulr666
Old
#6  
csoulr666's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 1,360
Join Date: Jun 2011
Location: Aligarh
Quote:
Originally Posted by Cup o Joe View Post
How to you extract the rom from the ruu file? I can't install it through the usb cord so I want to install it using cwm.
Follow my instructions on the previous post and flash the zip file in CWM
If thou art commit a sin,thy reaper will punish thee!!!


My Phone:HTC Wildfire S
Current Rom:OmniRom by Olivier
Username Pronounciation:"See-soul-are-triple-six"

You are not the only living person with a problem!!Search a bit before posting
The Following User Says Thank You to csoulr666 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Cup o Joe
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Feb 2014
Plug fixed

Quote:
Originally Posted by csoulr666 View Post
Follow my instructions on the previous post and flash the zip file in CWM
For some reason my last post didn't appear. Anyway, I followed your instructions but the system.img was damaged (download ruu 3 times damaged each time) so I installed everything but system.img through fastboot. Once I had everything flashed but the system, flashing a rom was simple. I installed Cyanogenmod 7.1 via CWM recovery as a recommendation from this thread: "Best rom for canadian wildfire S a510a"
and it worked. Click image for larger version

Name:	HTC fix.jpg
Views:	9
Size:	20.6 KB
ID:	2606773
 
oneey3dinjun
Old
#8  
oneey3dinjun's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Cup o Joe View Post
edit 28/2/14 : for tutorial see posts 4 and 7

Hi, I have a Wildfire S a510a that failed to be rooted so I am starting over with the Bell RUU (Aka virgin mobile).

I am charging the phone to get it ready to flash. Will flashing the ROM delete the Superuser app that came with the root.zip?
I had quite a time rooting my Bell a510a as well, I kept getting superuser and CWM force closes and fixing permissions was not helping. Root checkers were just freezing so I decided to try some apps that needed root to check for me instead, none installed so I knew root was not properly configured. I think read thru 20 or so tutorials before I got it rooted. Is there a Bell RUU or is virgin the alternative choice?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...