Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,784,212 Members 42,422 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Zooper help

Tip us?
 
davidayling
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 46
Join Date: Oct 2012
Location: Cornwall
Default [Q] Zooper help

Hello you helpful lot here at XDA

I have just started using Zooper widget pro but i have no idea how to use apart from adding existing templates from the play store. My question is how can I create sections to split up the wallpaper i am using.

For example the attached picture has an ocean wallpaper with what looks like a black overlaying box created in Zooper at the bottom half of the screen.

I would really like it if someone could tell me how to create those said "boxes" to break up my custom homescreen

Thank you in advance and i apologise for being a Zooper Noob
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-01-01-10-10-52_nexus42013-01-01_10-11-37_zps21ccf691.png
Views:	1941
Size:	248.9 KB
ID:	2604055  
 
kwerdenker
Old
#2  
kwerdenker's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 2,120
Posts: 1,360
Join Date: Apr 2010
Location: Probably the Zooper Forums

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by davidayling View Post
Hello you helpful lot here at XDA

I have just started using Zooper widget pro but i have no idea how to use apart from adding existing templates from the play store. My question is how can I create sections to split up the wallpaper i am using.

For example the attached picture has an ocean wallpaper with what looks like a black overlaying box created in Zooper at the bottom half of the screen.

I would really like it if someone could tell me how to create those said "boxes" to break up my custom homescreen

Thank you in advance and i apologise for being a Zooper Noob
Hi there and welcome to the wonderful world of Zooper

You have two possibilities to achieve this: you can either set the widget background to a color of your choosing and then resize the widget to cover the whole screen or if you want to have only parts of your widgets with a background you should add a Rect module and resize/position/configure it to your needs.

I hope this answers you question and if not, please don't hesitate to keep asking

Please use the forums for your Zooper related questions. I won't respond to PMs with questions that can/should be asked there. Thank you.
The Following User Says Thank You to kwerdenker For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
davidayling
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 46
Join Date: Oct 2012
Location: Cornwall
Quote:
Originally Posted by kwerdenker View Post
Hi there and welcome to the wonderful world of Zooper

You have two possibilities to achieve this: you can either set the widget background to a color of your choosing and then resize the widget to cover the whole screen or if you want to have only parts of your widgets with a background you should add a Rect module and resize/position/configure it to your needs.

I hope this answers you question and if not, please don't hesitate to keep asking
Hi and thank you for the awesome tip.

Your instructions were easy to follow so huge thanks. Only question I have now is can I place a uccw widget over the laid Zooper one ? And if so how can I do this ?

Thank you in advance. People like you keep me coming back to the most helpful forum on the internet
 
kwerdenker
Old
#4  
kwerdenker's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 2,120
Posts: 1,360
Join Date: Apr 2010
Location: Probably the Zooper Forums

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by davidayling View Post
Hi and thank you for the awesome tip.

Your instructions were easy to follow so huge thanks. Only question I have now is can I place a uccw widget over the laid Zooper one ? And if so how can I do this ?

Thank you in advance. People like you keep me coming back to the most helpful forum on the internet
For that you would have to use a custom launcher that supports widget overlaying. Popular ones like Nova or Apex have that option in their settings. After you activated that option, you should be able to resize or place another widget over the Zooper widget.
Though since Zooper has at least the same functionality as UCCW, why not try to recreate the widget directly in Zooper?

Please use the forums for your Zooper related questions. I won't respond to PMs with questions that can/should be asked there. Thank you.
 
davidayling
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 46
Join Date: Oct 2012
Location: Cornwall
Hey thanks again. Your a pool of helpful knowledge. 2nd nooby question how do I overlap on Nova. I can't find it in settings. I'm using prime btw

Sent from my GT-N7100 using XDA Premium 4 mobile app
 
davidayling
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 46
Join Date: Oct 2012
Location: Cornwall
Ha found the overlap option but my problem now is I can't place the icons I'm using in Nova over a black line made with Zooper widget. Any ideas?

Sent from my GT-N7100 using XDA Premium 4 mobile app
 
ma11en
Old
#7  
ma11en's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 105
Join Date: Jun 2012
Location: Nottingham
Have you ticked the 2 options to allow overlapping icons and widgets in Nova Settings > Desktop?


Sent from my One X using Tapatalk
The Following User Says Thank You to ma11en For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
davidayling
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 46
Join Date: Oct 2012
Location: Cornwall
Quote:
Originally Posted by ma11en View Post
Have you ticked the 2 options to allow overlapping icons and widgets in Nova Settings > Desktop?


Sent from my One X using Tapatalk
Awesome thank you for your help. Now i can customise the hell out of everything. Next ill learn to make custom widgets.

Thank you ever so much!!!!

The Following User Says Thank You to davidayling For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Tags
customisation, zooper, zooper widget, zooper widget pro
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes