5,598,297 Members 47,793 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Note 3 LTE no option for 4G network connection

Tip us?
 
Add|e
Old
(Last edited by Add|e; 16th January 2014 at 10:39 PM.)
#11  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2013
Hi guys.

I am facing a somewhat similar issue. What makes it different is that I had the LTE option when I bought the Note 3, although there was no 4G service in the country at that time. However, I think it was after an update that I no longer have the LTE option available to in my network settings. Right now, in my home country, LTE hasnt yet been introduced. But like I said, there was no LTE in my previous country of residence either yet I had the LTE option.

By the way, the code *#2263# does nothing at all on my set.

Appreciate any feedback and resolutions.

Thanks
 
R2D2_NZ
Old
#12  
R2D2_NZ's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 140
Posts: 272
Join Date: Nov 2010
Location: City of Sails
Quote:
Originally Posted by Dimitri Stephan View Post
Hello people,

I have recently acquired a Note 3 LTE (Snapdragon 800) model of the phone which is 4G compatible but for some reason, I get no option to select a 4G network. The only options I have to chose from is 3G/2G (auto connect) and 3G only. I have attached a screenshot below showing what I mean. On other Note 3 LTE phones, I've seen a different set of options such as LTE/WCDMA/GSM etc...
Why is it so? I am running the latest version of android according to Samsung update which is version 4.3. So is this a software issue or what? My service provider says that samsung should release a software update to solve this issue but I don't understand why this is the case. If anyone can clarify this issue for me I would be very glad.

Thanks!
If your phone is rooted (seems like it isn't) then you can manually edit a config file to enable LTE. If not, you'll be waiting for another OTA update I think.
PHONE: S3 and Note 3 (Telecom NZ)
ANDROID VERSION: 4.4.2 (Omega)
HARDWARE BUILD: Hong Kong 32GB SM-N9005
 
lesalloum
Old
#13  
lesalloum's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 63
Posts: 251
Join Date: Jul 2012
Location: Beirut
Quote:
Originally Posted by Dimitri Stephan View Post
Alright so good news. I received a message telling me that there is a new firmware update available, so I downloaded and installed it. Now I get a 4G option even though I never once got a 4G signal during the day. I guess waiting is my only option now. What do you think?
sadi2e you have to go Touch or Alfa to replace your SIM with a 4g compatible one, btw ignore the costumer support telling you that you won't receive any signal if you get out of 4g zones,they are total idiots
I replaced mine and now getting 13 14 mb/s speeds
Contact me here if you need any further assistance
 
Dimitri Stephan
Old
#14  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 44
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by lesalloum View Post
sadi2e you have to go Touch or Alfa to replace your SIM with a 4g compatible one, btw ignore the costumer support telling you that you won't receive any signal if you get out of 4g zones,they are total idiots
I replaced mine and now getting 13 14 mb/s speeds
Contact me here if you need any further assistance
Nice to see a Lebanese on these forums. I've already changed my sim card to the 4G capable one but I still don't see a 4G icon wherever I go.
 
daraj
Old
#15  
daraj's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 144
Posts: 1,438
Join Date: Jun 2007
Location: Florida, USA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Dimitri Stephan View Post
Nice to see a Lebanese on these forums. I've already changed my sim card to the 4G capable one but I still don't see a 4G icon wherever I go.
Im from there too originally. Did you change your modem at some point? It could be that your current modem is not LTE capable. Or let me ask you this: Did you install a stock rom from a different country other then the one that your device is intended to? bas bi beirut fi LTE aw wen maken?
 
Dimitri Stephan
Old
#16  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 44
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by daraj View Post
Im from there too originally. Did you change your modem at some point? It could be that your current modem is not LTE capable. Or let me ask you this: Did you install a stock rom from a different country other then the one that your device is intended to? bas bi beirut fi LTE aw wen maken?
What modem are you talking about? The rom is stock. LTE is only available in Beirut and some other places surrounding it.
 
isi758
Old
#17  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Nov 2013
hi
i have got same issues with LTE

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-22-11-05-17.png
Views:	145
Size:	148.5 KB
ID:	2532028

Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-22-15-55-32.png
Views:	94
Size:	185.3 KB
ID:	2532029

please help
 
tjghattas
Old
#18  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jan 2013
Location: Beirut
Cool how ?

Quote:
Originally Posted by Dimitri Stephan View Post
Alright so good news. I received a message telling me that there is a new firmware update available, so I downloaded and installed it. Now I get a 4G option even though I never once got a 4G signal during the day. I guess waiting is my only option now. What do you think?

Hello , I have a USIM, and note3 4G ( bought from KSA and tried on 4G in Dubai and KSA) . I did not get any updates on wifi nor through kies .

Did you change you upload a new platform ( kitkat) before you got the update ? or did you just wake up and found an update ?

PS : I live in Beirut Lebanon too .

Thanks
 
mabr786
Old
#19  
mabr786's Avatar
Member
Thanks Meter 9
Posts: 74
Join Date: May 2010
Location: Chittagong
Unhappy Me too with the same problem

I bought my phone from Dubai.. i saw the LTE option when i used my phone there.. but then i flashed Poland's latest firmware and rooted my device.. now i am in South Asia , and my phone doesn't show any LTE option..! weird..
Note3LTE SM-N9005ZKEXSI ... (United Arab Emirates)
Android version: 4.4.2 ... Stock ROOTED (knox 0x1)..
AP: N9005XXUDMJ7 >> N9005XXUENB3 >> N9005XXUENC2
CP: N9005XXUDMJ7 >> N9005XXUENB1 >> N9005XXUENC2
CSC: N9005OJVDMJ4 >> N9005OXXENB1 >> N9005OJVENB2
 
ShadowLea
Old
#20  
ShadowLea's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 620
Posts: 2,915
Join Date: Dec 2010
Location: Enschede, The Netherlands
I'll say it again: Each CSC has a different list of 4G activated providers that are not directly related to the region they are in.

Which means that a device can have 4G activated for 50 providers, just not the one your SIM belongs to. As such, if you insert the SIM, the 4G toggle is disabled.

Each provider has to individually pass on the fact that they have 4G to Samsung. Even then it's not activated for each CSC.

As such, my DBT Note 3 had 4G on T-Mobile NL months before the TL and PHN ROMs had it.

Also, South Asia uses a different frequency your EU firmware can't detect.
SM-N9005 International Galaxy Note 3, DBT NB7 Stock Unrooted.

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

The simplest solutions are often the cleverest. They are also usually wrong.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Easily Configure Xposed Module Projects in Eclipse

XDA Recognized Developer rovo89‘s innovative and versatile Xposed Framework allows … more

Android Control Center Becomes Quick Control Panel, Brings Host of New Features

You may recall that back in August of last year, we talked … more

Polish Your Custom Themes with Theme Debugger

Creating a custom Android theme from scratch can be quite the laborious task. In addition to … more

Clean Up Your Logcat Code with Lib Cleaner

Some of you may think that writing code is the hardest part of development. It’s not, as the … more