Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

The History of Flagships: Part I – Sony

Every OEM aspiring to conquer the mobile world undoubtedly releases its take on the so-called … more

XDA & New Relic Performance Monitoring [Sponsored]

In other posts we’ve raved about New Relic Mobile for monitoring performance of our … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Bluetooth audio quality

OP _Raziel666

10th February 2014, 10:01 AM   |  #1  
_Raziel666's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 160
 
458 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Can someone comment on the bluetooth audio quality on OmniROM 4.4.2? I tested it today and, to my ears, it sounds much worse than 4.3 (either CM or Omni).

I tried searching around but there were conflicting opinions. So I'd like to know what people around here think.
11th February 2014, 02:41 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 39
 
83 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
I too feel that audio quality over Bluetooth was better a few weeks ago.
There were one or two builds where it got really bad but it's OK now but not as good as it once was.
It may have been the use of GravityBox which I used for two or three nightlies before canning it again but I'm not sure.

I use Omni on a Sony Xperia Z so this is only in regards to this phone.
19th February 2014, 10:54 AM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 39
 
83 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
I'm now sure that the audio quality over bluetooth is worse than it was a few weeks ago.
Today I flashed CM11 to compare BT audio quality and on CM it was so much better (like it was on Omni when I started using it).
On Omni there is almost no bass at all and highs are a bit distorted whereas on CM audio over bluetooth (Xperia Z with Sony SBH20) sounds almost identical to directly plugged in headphones.
20th February 2014, 03:16 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 4,756
 
4,552 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Donate to Me
Don't know about Sony but on oppo the problem was using too old blobs which derped the ACDB setup.
So this can be really a device specific issue

Unfortunately this depends on the device maintainer to
1) test and confirm it
2) try to fix it

I dont know what the maintainer situation for the Z is at the moment
Last edited by maxwen; 20th February 2014 at 03:30 PM.
21st February 2014, 05:22 PM   |  #5  
Senior Recognized Developer
Flag Owego, NY
Thanks Meter: 24,854
 
13,540 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by maxwen

Don't know about Sony but on oppo the problem was using too old blobs which derped the ACDB setup.
So this can be really a device specific issue

Unfortunately this depends on the device maintainer to
1) test and confirm it
2) try to fix it

I dont know what the maintainer situation for the Z is at the moment

humberto is coming up to speed, but the Z isn't particularly well maintained right now. Doesn't help that I can't even FIND mine at the moment... I'm not sure where it went.

Most of the Z guys are trying to solve the camcorder issues properly. (I don't like Thomas' approach, there's got to be a cleaner solution esp. since all third-party cam apps work OK...)
The Following User Says Thank You to Entropy512 For This Useful Post: [ View ]
21st February 2014, 05:59 PM   |  #6  
doctor_droid's Avatar
Recognized Contributor
Flag Indore
Thanks Meter: 1,856
 
4,266 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by Entropy512


humberto is coming up to speed, but the Z isn't particularly well maintained right now. Doesn't help that I can't even FIND mine at the moment... I'm not sure where it went.

Most of the Z guys are trying to solve the camcorder issues properly. (I don't like Thomas' approach, there's got to be a cleaner solution esp. since all third-party cam apps work OK...)

Happens when u use 10 smartphones simultaneously
24th February 2014, 05:09 PM   |  #7  
Senior Recognized Developer
Flag Owego, NY
Thanks Meter: 24,854
 
13,540 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by doctor_droid

happens when u use 10 smartphones simultaneously

-etoomanydevices
25th February 2014, 05:44 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 8
 
29 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
If it is a blobs issue, can anyone comment on the I9300 (Galaxy S3) and bluetooth audio?
25th February 2014, 07:23 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 127
 
45 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
I have newly installed yatour box with bluetooth receiver on my car and the sound quality over bluetooth from I9100 with Omni is really bad.
The sound is almost crackling on some quiet places. Sound is perfect if connected to yatour's aux input with cable.
I have to test it with another transmitting device (without Omni) to rule out problems with the bt receiver though.
28th February 2014, 12:52 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Milano
Thanks Meter: 70
 
217 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Bluetooth audio quality is pretty awful on the N7000 too, with my sony mw1 the n7000+omni 4.4.2 is distinctly bad compared to any other bluetooth source I have (phones, laptop, pc).

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes