Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,846 Members 51,245 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] HELP with updating HTC One to 4.4...

Tip us?
 
arbank94
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 27
Join Date: Mar 2014
Default [Q] HELP with updating HTC One to 4.4...

Hello, I have a rooted international HTC One currently running 4.3 Android with Sense 5.0. I am trying to perform an OTA system update that I have received... I downloaded the new 4.4 Android (1.1 GB) and I have selected "Install Update". But when the phone restarts, it just enters recovery and opens TWRP by itself!
So then I try to flash the downloaded OTA file via TWRP, but that also fails... Does anyone know how I can get 4.4 on my HTC One? Thank you
 
alray
Old
#2  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 917
Posts: 2,375
Join Date: May 2012
Location: Montreal
Quote:
Originally Posted by arbank94 View Post
Hello, I have a rooted international HTC One currently running 4.3 Android with Sense 5.0. I am trying to perform an OTA system update that I have received... I downloaded the new 4.4 Android (1.1 GB) and I have selected "Install Update". But when the phone restarts, it just enters recovery and opens TWRP by itself!
So then I try to flash the downloaded OTA file via TWRP, but that also fails... Does anyone know how I can get 4.4 on my HTC One? Thank you
You can't apply ota with a custom recovery, you need your stock recovery.
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
clsA
Old
#3  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 838
Posts: 3,116
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by arbank94 View Post
Hello, I have a rooted international HTC One currently running 4.3 Android with Sense 5.0. I am trying to perform an OTA system update that I have received... I downloaded the new 4.4 Android (1.1 GB) and I have selected "Install Update". But when the phone restarts, it just enters recovery and opens TWRP by itself!
So then I try to flash the downloaded OTA file via TWRP, but that also fails... Does anyone know how I can get 4.4 on my HTC One? Thank you
Depending on whats been done to the phone you can eather flash stock recovery and try the update from their or you have to ruu back to stock and take the update that way.

fastboot getvar all will tell you what stock recovery you need or what ruu to use
HTC One 32 GB AT&T

 
arbank94
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 27
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by alray View Post
You can't apply ota with a custom recovery, you need your stock recovery.
So would you recommend getting stock recovery following nkk71's guide in your signature, or should I just flash a 4.4 rom?
 
alray
Old
#5  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 917
Posts: 2,375
Join Date: May 2012
Location: Montreal
Quote:
Originally Posted by arbank94 View Post
So would you recommend getting stock recovery following nkk71's guide in your signature, or should I just flash a 4.4 rom?
Do what cIsA said. Check the output of "fastboot getvar all". Look at your main-ver # and find the corresponding stock recovery. There is a thread in general section with a collection of stock recovery.

You can post the output of getvar here minus imei/sn and we will link you the correct recovery.
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot
 
arbank94
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 27
Join Date: Mar 2014
Okay so I ran a fastboot getvar all, and apparently there is no RUU for my device, because it is Latin American with a CID of HTC_332. (I searched almost everywhere)

Now, after flashing a 4.4 rom I downloaded, my HTC device wasn't turning on anymore (it was getting stuck at the HTC boot logo). So I restored from a backup I made in TWRP, and that didn't work either. So now my problem just got 1000x worse because of a mistake I just made now of completely wiping my device and the OS.
So for the moment I'll try to flash a new boot.img, get S-OFF again, and change the CID to 11111111 (as I have read) where I will then download a RUU I can use. I'll let you know what happens.
 
SaHiLzZ
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 395
Posts: 1,667
Join Date: Jan 2011
Whoa there.. No need to flash boot.IMG.

What's you're steps? I think you are about to make it worse

sent from my mobile device
 
arbank94
Old
(Last edited by arbank94; 3rd March 2014 at 11:14 PM.)
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 27
Join Date: Mar 2014
Okay well I'm in a tight situation atm.

My phone is completely wiped, with no OS or anything. The only thing I have access to is fastboot, and the TWRP bootloader. Also considering my phone is wiped, I believe I have S-ON as well.
So what is the first step to just get a boot going? (unless I'm not completely screwed that is..)

EDIT- I have successfully flashed Android Revolution to my phone from TWRP by pushing the zip via adb fastboot. Got my phone running again. Step 1 complete.

Step 2 now is to get S-OFF again...
Step 3- Change my CID to 11111111 using the SuperCID method (there is no RUU for my Latin American CID; HTC_332)
Step 4- Use an appropriate RUU to get 4.4 stock after I have changed my CID.

Before I continue with these steps, can anyone confirm with me if I am on the right path?
 
SaHiLzZ
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 395
Posts: 1,667
Join Date: Jan 2011
Step 2 - Confirmed.
Step 3 & Step 4 ... What is an appropriate RUU? You have not yet posted a fastboot getvar all output yet. (remove imei)
 
alray
Old
#10  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 917
Posts: 2,375
Join Date: May 2012
Location: Montreal
Quote:
Originally Posted by SaHiLzZ View Post
Step 2 - Confirmed.
Step 3 & Step 4 ... What is an appropriate RUU? You have not yet posted a fastboot getvar all output yet. (remove imei)
I had the same cid when I bought mine. Irc, MID was PN0711000 with s.w. X.XX.599.X.

so he could use the 1.29.401.2 ruu on htc1guru but he have to change cid.

---------- Post added at 08:04 PM ---------- Previous post was at 08:02 PM ----------

Quote:
Originally Posted by arbank94 View Post
EDIT- I have successfully flashed Android Revolution to my phone from TWRP by pushing the zip via adb fastboot. Got my phone running again.


Before I continue with these steps, can anyone confirm with me if I am on the right path?

You could just stay with arhd, its a very good rom...
If I've helped you, please hit the ''tanks'' button
If you want a reply, quote or mention me using @alray

Useful links for the HTC One:
nkk71's SuperGUIDE to returning 100% back to stock
Flashing requirements chart by nkk71
HTC1Guru.com by crushalot

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Rir Yourself Charging Annoyances with No Wake on Charge Xposed Module

Almost every OEM has skinned and otherwise modifiedAndroid to suit its … more

Run, Jump, and Shoot in Tales of Ciaxia

There are certain types of games that have become paramount of the portable gaming world. As we have … more