Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

GS4 SGH-I337 Camera burn in

OP antde201

3rd March 2014, 01:19 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
43 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
I noticed very recently that a faint black artifact can be seen when viewing the camera on the device. I have confirmed that this artifact which resembles an orb is not visible on the LCD panel itself, only when the camera is activated.

The attached photo demonstrates what I am seeing on the screen through the view of the camera.

Does anyone have any idea what this might be and, if so, if it is permanent?

Thanks for any help or insight you can provide.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20140303_065549.jpg
Views:	444
Size:	26.4 KB
ID:	2610807  
3rd March 2014, 04:23 PM   |  #2  
Member
Flag Dallas
Thanks Meter: 9
 
47 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by antde201

I noticed very recently that a faint black artifact can be seen when viewing the camera on the device. I have confirmed that this artifact which resembles an orb is not visible on the LCD panel itself, only when the camera is activated.

The attached photo demonstrates what I am seeing on the screen through the view of the camera.

Does anyone have any idea what this might be and, if so, if it is permanent?

Thanks for any help or insight you can provide.

Does this "spot" show up on photos taken with the camera or just when looking through the camera app?
3rd March 2014, 09:24 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
43 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Yes.

Actually the image I attached is a photo I took with the camera.
3rd March 2014, 11:09 PM   |  #4  
Member
Flag Dallas
Thanks Meter: 9
 
47 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by antde201

Yes.

Actually the image I attached is a photo I took with the camera.

My gut tells me it would be something stuck to the optics somewhere (inside or out) since it is not a well defined pattern but more of an out-of-focus mark. If you have already confirmed the lens is clean on the outside and has no nicks/chips in the glass then it could be possible that something has gotten in between lens and the lens cover or even the image sensor and the lens. Worst case, you can get a replacement camera module on Amazon for about $25 or just the lens cover kit for about $5.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes