Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,145 Members 42,018 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Oh, no! I have bricked my TS! Please, help!

Tip us?
 
huelvy
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 29
Join Date: Aug 2008
Unhappy Oh, no! I have bricked my TS! Please, help!

I think I have bricked my truesmart. During the process of flashing a ROM, flash tool stopped it and showed an error message (I don´t remember which). After that, the watch doesn´t turn on. I tried to flash again several ROMs, but I think the computer doesn´t connect correctly to the watch. I have tried several things, but nothing works.

As abstract, this is what i have done:

- I have uninstalled TS drivers and restarted the computer (W7 64)
- Installed TS drivers again
- restarted the computer
- unplug and plugged the Truesmart´s battery (so, it is off)
- connected the TS to the computer. The PC detects it as "Mediatek USB VCOM (Android)" and intalls it correctly. BUT, after 5 or 6 seconds, it sounds like the watch is disconnected.
- unplugged TS
- restarted the computer
- unplug and plugged the Truesmart´s battery again
- run flash tool as admin
- selected "scatter-loading" and the scatter archive
- "download" (I have tried using all options: download only, firmware update...)
- connect TS to the computer
- the computer sounds as the conection is established, but after 5 or 6 seconds, again, sounds like the watch is unplugged
- I can wait for minuts and minuts, but nothing else happens.

I attach a screenshot of flash tool and the log archives.

Please, help me!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot.jpg
Views:	161
Size:	233.7 KB
ID:	2611431  
Attached Files
File Type: rar SP_FT_Dump_03-03-2014-17-54-49.rar - [Click for QR Code] (31.7 KB, 4 views)
 
funky0308
Old
#2  
funky0308's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 4924
Posts: 6,102
Join Date: Aug 2012
Location: Osijek

 
DONATE TO ME
Try to start flashing without device and connect device (in flash mode) when flashtool ask for it.

...but..it's not good when flashing broke in half of the proces
Sent from my C6903 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to funky0308 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Lokifish Marz
Old
#3  
Lokifish Marz's Avatar
Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter 3250
Posts: 3,134
Join Date: Mar 2011
Location: Olympus Mons, Mars

 
DONATE TO ME
You should post you issues in the thread for the guide you were following instead of making a whole new thread. Otherwise any solutions or fixes in this thread need to be copied over to the thread for the guide that you used.
Ubuntop- U4A/Webtop hybrid for all Tegra2 Motorola phones (Fully integrated Ubuntu Desktop)
Live ROM (One "ROM" over 12 phones) (Featured on XDA Portal and multiple other sites around the world and as base by many devs)
Imperium Initiative Photon (used as base by many Photon devs)
Imperium Initiative LS970 (used as base by many LS970 devs)
Imperium Agent LS970 (LS970 version of Live ROM)
Evo Desktop PC (Featured on XDA Portal and multiple other sites around the world)
(Nexus Q)uantum Singularity Project (Media Center, File Server, Website Server, LinuxonAndroid in little black ball of joy)
Umeox x201 EnSec Enhanced Security Patch and Live ROM Installer (used by multiple devs world wide on over 6 different models/versions of x201's)
Every Android device I've owned since the Hero- Media Center, File Server, Website Server
 
huelvy
Old
(Last edited by huelvy; 4th March 2014 at 05:59 PM.) Reason: Include link to guide
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 29
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by funky0308 View Post
Try to start flashing without device and connect device (in flash mode) when flashtool ask for it.

...but..it's not good when flashing broke in half of the proces
Sent from my C6903 using Tapatalk
The watch doesn´t react to anything. The only thing I get is a short connection to the computer, as I have described.



Quote:
Originally Posted by Lokifish Marz View Post
You should post you issues in the thread for the guide you were following instead of making a whole new thread. Otherwise any solutions or fixes in this thread need to be copied over to the thread for the guide that you used.
You´re right. Sorry. I´ll move to:

[GUIDE] How to "UnBrick/Return to Stock" your Omate TrueSmart Watch x201
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=50814638


To moderators: please, close this thread.
Tags
brick, driver, flash, truesmart, usb
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes