T-Mobile HTC One M8 Gets Selfie-Friendly Android 4.4.4 OTA

The T-Mobie variant of HTC One (M8) just now received an over-the-air update … more

Android L is for Lockdown

Root is, without a doubt, the (un)holy grail of the Android world. Those wonderful permissions that allow you as … more

XDA Xposed Tuesday: XHangouts Will Improve Your Hangouts

Ever since Google started supporting text messaging in Hangouts many people have … more

Shattered Screen? Turn Your Broken Device into a Complete Media Center!

A cracked screen usually means you’ll have to spend a hefty … more
Post Reply

Huge GPS Problems (P6 B125)

OP taurui

26th January 2014, 09:12 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
41 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Hey guys,

I really like my P6, but there's one thing that's bugging me to death:
For some reason, sometimes, when I activate a GPS based app (e.g. Google Maps .. or GPS Status), GPS is not activated along with it.
To be more precise, GPS is enabled in settings but no icon is showing up in the status bar.
Usually, when I open a GPS based app, the GPS icon immediately shows and blinks until it has a lock, then it stops blinking.

Now, most of the time, nothing like that happens!! No icon at all, maps is totally lost and GPS status shows 0 satellites.
Sometimes, a reboot will fix it, but sometimes, even then it doesn't work.

Am I doing something wrong? This is totally weird!
26th January 2014, 05:01 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Nousiainen
Thanks Meter: 100
 
329 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Which firmware you on?

Lähetetty minun MediaPad 7 Vogue laitteesta Tapatalkilla
26th January 2014, 05:21 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
41 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Yeah, I hid that in the title ^^ B125
Some guys in a german support forum also had that problem. Noone could solve it yet.
28th February 2014, 07:07 AM   |  #4  
sisqoboy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
159 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Same problem here...
even when I switch to front camera - gallery has stopped error comes up...

Disappointed..



Sent from my HUAWEI P6-U06 using xda app-developers app
28th February 2014, 09:55 AM   |  #5  
Member
Flag Athens
Thanks Meter: 36
 
93 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by taurui

Hey guys,

I really like my P6, but there's one thing that's bugging me to death:
For some reason, sometimes, when I activate a GPS based app (e.g. Google Maps .. or GPS Status), GPS is not activated along with it.
To be more precise, GPS is enabled in settings but no icon is showing up in the status bar.
Usually, when I open a GPS based app, the GPS icon immediately shows and blinks until it has a lock, then it stops blinking.

Now, most of the time, nothing like that happens!! No icon at all, maps is totally lost and GPS status shows 0 satellites.
Sometimes, a reboot will fix it, but sometimes, even then it doesn't work.

Am I doing something wrong? This is totally weird!

Quote:
Originally Posted by sisqoboy

Same problem here...
even when I switch to front camera - gallery has stopped error comes up...

Disappointed..



Sent from my HUAWEI P6-U06 using xda app-developers app

I had the exact same problem with you guys. It happened when I force-killed a GPS app I was using. After that I couldn't use the GPS with any app!!
I did a nand restore and everything is ok now. So from my point of view you have 2 solutions.
1. Restore your phone to a previous state where the GPS worked (e.g. TWRP backup) or
2. Reinstall the B.125 rom using the update.app

my 2c
The Following User Says Thank You to halman For This Useful Post: [ View ]
1st March 2014, 09:37 PM   |  #6  
bokchoi2020's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 171
 
288 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by sisqoboy

Same problem here...
even when I switch to front camera - gallery has stopped error comes up...

Disappointed..



Sent from my HUAWEI P6-U06 using xda app-developers app

Are you willing to take apart your phone? Because I am pretty sure that you have a loose connector that connects your front camera to the mainboard. I took apart my cellphone entirely yesterday b/c the sim tray wasn't reading the sim card. I cleaned the sim tray and now it works.

If you want to take apart your phone, make sure you check some tutorials like "Huawei p6 disassembly" before you actually start.
TIP: the connector for the front camera is on the left top side of the main board.

Now, I am not responsible if it breaks, just a tip if you want to try it.
5th March 2014, 01:20 AM   |  #7  
sisqoboy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
159 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Thanks for the idea. I would rather send it back because I still have warranty on it...


Sent from my HUAWEI P6-U06 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Ascend P6 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank