Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] After Successful RUU install phone stuck on white splash screen

OP rtphysicist

28th February 2014, 11:21 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
For the past few weeks I had been running ViperOne rom. I liked it very much and it was for the most part stable, but I decided to try out UnsenseOne-KitKat. I tried installing the zip file using TWRP, just as I had done with ViperOne but when I tried rebooting, my phone only went to the bootloader and wouldn't even try booting to system.

I had a problem similar to this before when I was trying to unlock and root my One, so I thought I was fix it the same way I did then. I downloaded the vzw m7 RUU from here and installed it using fastboot. The RUU installs just fine and everything in the command prompt says that it was successful. But when I try to boot my phone now, it hangs on the white htc splash screen.

It also hangs on the white htc splash screen when I try to enter recovery. I'm at a loss, and I am now thinking I may have gained a new paperweight today. Has this ever happened to anyone? Or does anyone know how to fix this?

If it helps, this is what I see on my bootloader:

relocked
m7_wlv pvt ship s-off rh
cid-vzw__001
hboot-1.44.0000
radio-1.12.41.1112_2
opendsp-v33.120.274.0913
emmc-boot

UPDATE: Okay, so I tried installing instead the 2.10.605.1 RUU (I had been using the 1.10 version before) and now instead of hanging at the white htc splash screen, it shows the slpash screen for a few seconds and then goes back to the bootloader saying "Active cmdline overflow! (1073 Bytes)" This is new... any ideas?

UPDATE2: I googled the Active cmdline overflow problem and saw that for some it worked to downgrade hboot to 1.44. I got the hboot zip from here. And now no more Active cmdline problem! YAY! Only now my phone is once again hanging on the white htc slpash screen.

UPDATE3: Haven't done anything else since the last update, but I did just notice that when I try to boot into recovery, I get a black screen with a picture of an phone with a red triangle on it. I get a similar screen when I try to boot into "Factory Reset" but instead of a red triangle there are two green arrows making a circle. Also when my phone is plugged in my phone now once again shows the charging animation (phone turned off). This was not the case before.
Last edited by rtphysicist; 1st March 2014 at 12:22 AM.
The Following User Says Thank You to rtphysicist For This Useful Post: [ View ]
28th February 2014, 11:43 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
-updated original post
Last edited by rtphysicist; 1st March 2014 at 12:15 AM.
1st March 2014, 03:53 AM   |  #3  
cmlusco's Avatar
Senior Member
Flag Michigan City, IN
Thanks Meter: 930
 
3,146 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
That sceeen is the stock recovery. Flash this in ruu mode. http://vzw1files.dyndns.org/RECOVERI...4_RUU_Mode.zip. That should get you twrp recovery. From there do a factory reset and then flash a rom, and see if it boots. If it does use firewater to unlock the bootloader again.
5th March 2014, 02:31 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by cmlusco

That sceeen is the stock recovery. Flash this in ruu mode. http://vzw1files.dyndns.org/RECOVERI...4_RUU_Mode.zip. That should get you twrp recovery. From there do a factory reset and then flash a rom, and see if it boots. If it does use firewater to unlock the bootloader again.

So I did what you suggested, and the .zip file flashed just fine, no errors, but I'm still stuck at the "Entering Recovery . . ." screen.
5th March 2014, 02:38 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by rtphysicist

So I did what you suggested, and the .zip file flashed just fine, no errors, but I'm still stuck at the "Entering Recovery . . ." screen.

Nevermind, I downgraded to hboot 1.44 and I was able to enter recovery. Thanks!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes