Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,556 Members 42,623 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Micro SD card no longer mounting

Tip us?
 
shazo85
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 177
Join Date: May 2011
Default Micro SD card no longer mounting

I have been running the stock rom for 4.3. Sunday I saw a message saying that my SD card couldn't be read. I tried it in some at works phone and their phone couldn't read it. Now the new one every time I try to mount it I get the message that its safe to remove.

The rom has been on the phone for a few months now so I don't think its the rom.

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
 
prboy1969
Old
#2  
prboy1969's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 6,807
Posts: 10,166
Join Date: May 2009
Location: Michigan
Quote:
Originally Posted by shazo85 View Post
I have been running the stock rom for 4.3. Sunday I saw a message saying that my SD card couldn't be read. I tried it in some at works phone and their phone couldn't read it. Now the new one every time I try to mount it I get the message that its safe to remove.

The rom has been on the phone for a few months now so I don't think its the rom.

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
Sounds like your SD Card may have gone south. You can try SD Formatter to see if you can save the card. Just be sure and backup all your information to your PC / Laptop before you format the SD Card.

SD Formatter 4.0
 
shazo85
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 177
Join Date: May 2011
I just bought the new one Monday. I guess if that's it then I got a bad one.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk
 
shazo85
Old
(Last edited by shazo85; 6th March 2014 at 01:28 AM.)
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 21
Posts: 177
Join Date: May 2011
Looks like it could be the phone. I tried to get a PC to see the internal and it won't even install the drivers.

EDIT: My PC can see the external SD I just bought Monday. I formatted it and every time I put it in the phone the phone wants to reformat it. If I plug the phone in it doesn't connect to the PC unless I set it up to connect as a camera and not a media device.


EDIT: Had to unroot and then go into recovery and format back to factory. That was the only way I could get it to work. Not sure what happened to cause it to do this.


Sent from my SPH-L710 using XDA Premium 4 mobile app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes