Google Invites Selected Devs to Buy Project Tango Development Kit

Just about a month ago, the curious Project Tango development kit was … more

Micromax Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Anyone else having issues sending pictures via stock or third party app?

OP browneyedholly

4th March 2014, 04:55 PM   |  #1  
browneyedholly's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Hello, everyone! I was wondering if anyone else is having problems sending picture messages? I started having problems on Friday. I've reset the phone, powered it off for 5 minutes and turned off WiFi. The only thing that seems to get them to send is me taking the battery out and reinserting it. I just got this phone 2 weeks ago, and I'm kind of annoyed at this problem. I had the first generation Note before this, and never had any problems like this. Thanks to all who reply!!!
4th March 2014, 06:09 PM   |  #2  
440bro's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland ROCKS!!!
Thanks Meter: 435
 
1,222 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Donate to Me
More
Sorry you're having trouble. No problem here though. I just took a picture, hit share and sent via stock messaging app just fine.
4th March 2014, 06:20 PM   |  #3  
theorioles33's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 691
 
837 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by browneyedholly

Hello, everyone! I was wondering if anyone else is having problems sending picture messages? I started having problems on Friday. I've reset the phone, powered it off for 5 minutes and turned off WiFi. The only thing that seems to get them to send is me taking the battery out and reinserting it. I just got this phone 2 weeks ago, and I'm kind of annoyed at this problem. I had the first generation Note before this, and never had any problems like this. Thanks to all who reply!!!

I've found that when using a 3rd party app like Chomp, I have to enter the APN settings manually under the 3rd party app. This first happened to me about a month ago and then recently when I went back to stock to get ready for the updates.

MMSC
http://mmsc.mobile.att.net
MMS Proxy
proxy.mobile.att.net
MMS Port
80
4th March 2014, 07:25 PM   |  #4  
wudien's Avatar
Senior Member
Flag Columbia
Thanks Meter: 15
 
145 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
When I disabled the stock app I couldn't share pictures. Had to re enable gallery and then I could send however I wanted.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to wudien For This Useful Post: [ View ]
4th March 2014, 08:06 PM   |  #5  
theorioles33's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 691
 
837 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by wudien

When I disabled the stock app I couldn't share pictures. Had to re enable gallery and then I could send however I wanted.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using xda app-developers app

Hmmmm. I'm wondering if that was my problem. I may have froze the stock app when that was going on. Thanks for the tip.
4th March 2014, 08:10 PM   |  #6  
wudien's Avatar
Senior Member
Flag Columbia
Thanks Meter: 15
 
145 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
absolutely. I read on here that disabling stock app/gallery would improve battery life, due to a scanning frequency, but yeah, it made it impossible to SMS pictures.
4th March 2014, 08:44 PM   |  #7  
theorioles33's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 691
 
837 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by wudien

absolutely. I read on here that disabling stock app/gallery would improve battery life, due to a scanning frequency, but yeah, it made it impossible to SMS pictures.

Oh the pitfalls of freezing apps.
5th March 2014, 12:55 AM   |  #8  
browneyedholly's Avatar
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
I went into my Turned Off apps and saw I'd turned off AT&T ready2go. I turned it back on and haven't had any problems since. Could that have possibly been it?

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using xda app-developers app
5th March 2014, 06:23 PM   |  #9  
wudien's Avatar
Senior Member
Flag Columbia
Thanks Meter: 15
 
145 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by browneyedholly

I went into my Turned Off apps and saw I'd turned off AT&T ready2go. I turned it back on and haven't had any problems since. Could that have possibly been it?

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using xda app-developers app

hmm. did you turn anything else on at the same time? im pretty sure my ATT ready2go is still disabled (and or frozen), maybe even uninstalled.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes