FORUMS

Index Project For XDA Device Subforums

Another ambitious project from the collaborative efforts of Recognized Contributors and Forum … more

The Atlas of XDA

A few weeks ago, we asked you “How Does Your Location Affect Your Life As A Power User?”. In the days that … more

New Snapdragons: Some Context & Contrast

It hasn’t been a good year for Qualcomm so far. Every device featuring the Snapdragon 810 … more

Google To Launch Next Gen Android One On July 14

The first gen of Android One devices to be launched in India in September 2014 were … more

Phone call Speaker problem

45 posts
Thanks Meter: 2
 
By Mohamed_Aly, Member on 6th March 2014, 09:31 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Recently.. Whenever there is a received phone call.. When I answer it, the loud speaker is activated by it's own.. I don't know why.. It didn't do that before.. And it does that only with received calls.. Simple as it is, but it's really annoying and quite embarrassing.. especially when I'm in public transport.. So, any one knows how to fix that.. Or what is the problem??

Sent from my C6903 using XDA Premium 4 mobile app
 
 
6th March 2014, 09:37 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 12
 
More
It seems that the latest Chrome update causes that glitch, so try to uninstall the updates for it and if it still doesn't work, disable Chrome, restart phone and then use another browser till this is solved another way (another Chrome update that restores functionality).

Sent from my C6903 using Tapatalk
6th March 2014, 11:01 AM |#3  
Senior Member
Flag Caxias do Sul
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by Mohamed_Aly

Recently.. Whenever there is a received phone call.. When I answer it, the loud speaker is activated by it's own.. I don't know why.. It didn't do that before.. And it does that only with received calls.. Simple as it is, but it's really annoying and quite embarrassing.. especially when I'm in public transport.. So, any one knows how to fix that.. Or what is the problem??

Sent from my C6903 using XDA Premium 4 mobile app

We have 2 other threads about this issue, looks like is happening with almos everyone, so like our friend above said, deactivate chrome and clear you phone app data and cache, doing this your problem will be solved.
6th March 2014, 12:18 PM |#4  
KarimSalloum's Avatar
Senior Member
Flag Beirut
Thanks Meter: 47
 
More
For what it's worth I deleted Chrome using TB and the problem persists, so it might not work for everyone.
6th March 2014, 04:03 PM |#5  
Member
Thanks Meter: 12
 
More
Quote:
Originally Posted by KarimSalloum

For what it's worth I deleted Chrome using TB and the problem persists, so it might not work for everyone.

You might be right, for instance, I still didn't disable Chrome, and got three calls today, everything was normal.

What I have disabled though, is Socialife and Smart Connect. Some users mentioned that after a phone restart, only the first incoming call goes to external speaker, the others are fine, after the first call.

Only thing we're sure of, this seems to have started happening to most of us at the same time.

Sent from my C6903 using Tapatalk
6th March 2014, 04:13 PM |#6  
Senior Member
Flag Caxias do Sul
Thanks Meter: 19
 
More
Remember guys: after disable chrome did you cleaned data and cache from phone app? If you dont do this wont solve your problem.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes