FORUMS

XDA Office Space: Frankenstein’s Perfect IM Client?

The portal’s decentralized XDA office lies in a Hangouts chatroom, where … more

Which IM Client on Android is best?

With so many different messengers to choose from, it can be tough to find the best one for you and … more

Android Factory Reset Security Flaw and More – XDA TV

Nvidia is releasing a 500Gb SHIELD TV Pro! That and much more news is … more

Android M Code Name: Macadamia Nut Cookie

While the official name for the latest iteration of Android has yet to be revealed, the code … more
Thread Deleted Subscribe to Thread Email Thread

WiFi reconnect troubles(802.1x PEAP and WPA2) and delayed WhatsApp messages on CM11

Prev Previous Post   Next Post Next
8th March 2014, 12:34 PM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 7
 
More
Hi all,
I have two annoying problems with my OneS using Cm11.

First problem is that my WiFi has reconnect problems.
I have two WiFi networks I often connect to. One at home (WPA2) and the one at my University (802.1x PEAP).
The problem is as follows:
When I get home from University and had my phone connected to the Universitys WiFi the phone doesn't reconnect to my home network.
Trying to reconnect "manually" via WiFi menu doesn't work either. The network(s) is/are listed, when I try to connect the text shortly(not even a second, more like a flash) changes from "saved..." to "connecting...". Deleting and readding the network is not helping either. Couldn't connect to the WiFI at my parents yesterday either (also WPA2).
Only way to solve this is to reboot the phone.
Vice versa the problem doesn't exist. When I get to University the phone automatically connects to the WiFi.

Radio is 1.11.50.05.28_10.27.50.08L. Is that the correct Radio being from Germany using T-Mobile network?

Second problem is that WhatsApp messages are delayed while I am connect via WiFi. On 3G the messages arrive instantly.
WiFi is always on.WiFi optimisation is off.
I've read that delayed WA messages are pretty common, but the majority has the problem both with WiFi and 3G.

Few days ago I wiped System, data, android_secure and the caches and installed the latest nightly and latest pa-gapps to see if that helps. But it didn't.


Hope someone can help.
Thanks
Last edited by Log1c.; 26th March 2014 at 04:54 PM. Reason: title edit
The Following User Says Thank You to Log1c. For This Useful Post: [ View ]
Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One S Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank