Post Reply

[Q] Galaxy S4 SGH-i337 4.4.2 root help!

OP CCSUBlackhawk

9th March 2014, 07:14 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Sorry if I posted this in the wrong place or if there is already a thread about this. If there is, I couldn't find it. I really want to root my phone to use it as a mobile wifi hotspot for my tablet and I am having a really hard time trying to find a link to a forum or a youtube video about how to root my phone. So far, I have only found root tutorials for models other than mine. Do I just have an obscure phone model or is it just more difficult to root? I have wanted to do this for quite some time now so any help is appreciated!
9th March 2014, 07:29 AM   |  #2  
CAG-man's Avatar
Senior Member
Flag Athens, Ohio
Thanks Meter: 179
 
306 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Donate to Me
More
4.4.2 is a new release so currently there is not a root method. As of my last reading there is some significant progress in finding a root method. This is definitely not an obscure phone model. Just a brand new update that developers are still working to root.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using XDA Premium 4 mobile app
The Following 6 Users Say Thank You to CAG-man For This Useful Post: [ View ]
14th March 2014, 05:57 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by CAG-man

4.4.2 is a new release so currently there is not a root method. As of my last reading there is some significant progress in finding a root method. This is definitely not an obscure phone model. Just a brand new update that developers are still working to root.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using XDA Premium 4 mobile app

Thanks, hopefully there will be soon!
15th March 2014, 05:01 AM   |  #4  
ted77usa's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Flag Fog City
Thanks Meter: 3,785
 
2,354 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by CCSUBlackhawk

Thanks, hopefully there will be soon!

@CCSUBlackhawk actually there is work around method to get root and install custom 4.4 rom.... Follow my thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2663545 and Check our Deadly Venom kitkat magic tool thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2680868 also if u want to install pre rooted 4.4 custom rom.......here's the first two 4.4 custom that able to boot using Our kitkat magic tool.... http://forum.xda-developers.com/show...php?p=51088546 ....Goodluck. ....PM me if you have any question or need more help.....[emoji106]

Swyped From MK2 Dark Venom SS Edition
Last edited by ted77usa; 15th March 2014 at 05:05 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to ted77usa For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 01:42 AM   |  #5  
XxSHaDoWxSLaYeRxX's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 233
 
1,106 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by ted77usa

@CCSUBlackhawk actually there is work around method to get root and install custom 4.4 rom.... Follow my thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2663545 and Check our Deadly Venom kitkat magic tool thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2680868 also if u want to install pre rooted 4.4 custom rom.......here's the first two 4.4 custom that able to boot using Our kitkat magic tool.... http://forum.xda-developers.com/show...php?p=51088546 ....Goodluck. ....PM me if you have any question or need more help.....[emoji106]

Swyped From MK2 Dark Venom SS Edition

Is there any workaround for this, as this seems like a pain not being able to mount system in recovery.
The Following User Says Thank You to XxSHaDoWxSLaYeRxX For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 04:20 AM   |  #6  
DeadlySin9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 635
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by XxSHaDoWxSLaYeRxX

Is there any workaround for this, as this seems like a pain not being able to mount system in recovery.

This is the only option. All you have to do to mount system is a quick flash of one package in ODIN, and then you just have to do another ODIN after you finish flashing in recovery. It's not that bad really.
The Following 2 Users Say Thank You to DeadlySin9 For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 05:58 AM   |  #7  
XxSHaDoWxSLaYeRxX's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 233
 
1,106 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by DeadlySin9

This is the only option. All you have to do to mount system is a quick flash of one package in ODIN, and then you just have to do another ODIN after you finish flashing in recovery. It's not that bad really.

Ehh, I want to upgrade but it just seems like a pain to be tethered to a computer when you need to flash. Maybe I'm making a big deal over nothing, idk.

Sent from my Nexus 7 via Tapatalk 4
The Following User Says Thank You to XxSHaDoWxSLaYeRxX For This Useful Post: [ View ]
27th March 2014, 09:14 PM   |  #8  
DeadlySin9's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 635
 
1,265 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by XxSHaDoWxSLaYeRxX

Ehh, I want to upgrade but it just seems like a pain to be tethered to a computer when you need to flash. Maybe I'm making a big deal over nothing, idk.

Sent from my Nexus 7 via Tapatalk 4

Not being able to flash and restore backups on the go definitely is a downside, so this definitely isn't for flashaholics or people who want their flashable mods wherever they are. It's a matter of whether you're willing to take time to set it up stable all at once or just chill back until things are updated (root method and safestrap namely)
The Following User Says Thank You to DeadlySin9 For This Useful Post: [ View ]
29th March 2014, 10:14 PM   |  #9  
XxSHaDoWxSLaYeRxX's Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 233
 
1,106 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by DeadlySin9

Not being able to flash and restore backups on the go definitely is a downside, so this definitely isn't for flashaholics or people who want their flashable mods wherever they are. It's a matter of whether you're willing to take time to set it up stable all at once or just chill back until things are updated (root method and safestrap namely)

Yeah, i tend to flash quite a few zips on the go, and not being able to is a big downside.
The Following User Says Thank You to XxSHaDoWxSLaYeRxX For This Useful Post: [ View ]
30th March 2014, 09:26 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 6
 
105 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Hello. I have the same problem. I am trying to unlock my sgh-i337 with Android OS 4.4.2, but first wanted to root it. I was able to install the superuser app but when launched an error pops upon installation. Help anyone?
Last edited by mbison83; 30th March 2014 at 09:35 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes