Post Reply

How to change Recent Apps button to Menu button?

10th March 2014, 12:27 AM   |  #1  
athanaso77's Avatar
OP Senior Member
Area 51
Thanks Meter: 38
 
1,699 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Has anyone tried to find a way to change the recent apps button to Menu button? I think that it is more convenient and the recent apps could pop up with long press of the button.
10th March 2014, 01:00 AM   |  #2  
Account currently disabled
Flag Kepler-34b
Thanks Meter: 5,659
 
15,002 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
No, because no one would want that (well, besides LG).

I guess you can root and use a navbar editor app and change it yourself.

Sent from my C6806_GPe using Tapatalk
10th March 2014, 03:23 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
120 posts
Join Date:Joined: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by athanaso77

Has anyone tried to find a way to change the recent apps button to Menu button? I think that it is more convenient and the recent apps could pop up with long press of the button.

You need to be rooted.

1. Install Xposed Framework from here for Android 4.2 http://dl.xposed.info/latest.apk ,
Here for android 4.3/4.4 http://forum.xda-developers.com/show...php?p=48484642 ,

2. Inside Xposed, install and enable GravityBox,

3. Open GravityBox, under Navigation Bar Tweaks, enable Master Switch,

4. Click back and search Navigation Key Actions,

5. Under Recent Key, you can change Single Tap action to "Show Menu",
Long Press action to "Recent apps",

6. Reboot, Done!
Last edited by Johnnynho; 12th March 2014 at 04:23 AM.
The Following User Says Thank You to Johnnynho For This Useful Post: [ View ]
10th March 2014, 11:03 AM   |  #4  
athanaso77's Avatar
OP Senior Member
Area 51
Thanks Meter: 38
 
1,699 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Thanks for the reply.

I have already tried that but with kitkat version of gravitybox cause I am on GPe rom but it does not work. Have you tried that with jb version and it works for you?
10th March 2014, 12:24 PM   |  #5  
mathurmatt's Avatar
Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 59
 
173 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by athanaso77

Thanks for the reply.

I have already tried that but with kitkat version of gravitybox cause I am on GPe rom but it does not work. Have you tried that with jb version and it works for you?

Install softkeyZ APP go to install directory in sdcard then collection select the icon you want change and rename it to MENU or any key you want then select the key from the app ...........ALL DONE..........
Last edited by mathurmatt; 10th March 2014 at 12:29 PM.
10th March 2014, 04:15 PM   |  #6  
athanaso77's Avatar
OP Senior Member
Area 51
Thanks Meter: 38
 
1,699 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
I am not sure I understood what you proposed to do.

Although I tried it but the only thing I managed to change is the icons only, not their function.
11th March 2014, 03:01 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
120 posts
Join Date:Joined: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by athanaso77

Thanks for the reply.

I have already tried that but with kitkat version of gravitybox cause I am on GPe rom but it does not work. Have you tried that with jb version and it works for you?

I am on stock 4.3 and works perfectly. Not sure about GPe 4.4.

Other apps suchas softkeyz, UDN, GMD softkey, LMT launcher,... are all overlapping with keyboard when typing.

BTW, should press thanks button instead of saying it
11th March 2014, 09:54 AM   |  #8  
DorianNakamo's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
GravityBox definitely works for remapping keys on a 4.3 rom ~ not sure about 4.4. I know xposed doesn't play nicely with ART, are you running dalvik or ART (if art that may be causing the issues).

Sent from my C6833 using Tapatalk
Last edited by DorianNakamo; 11th March 2014 at 10:26 AM.
The Following User Says Thank You to DorianNakamo For This Useful Post: [ View ]
11th March 2014, 11:34 PM   |  #9  
athanaso77's Avatar
OP Senior Member
Area 51
Thanks Meter: 38
 
1,699 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
Yeap, my rom is ART compatible, so maybe this is the problem.

EDIT: Solution found in gravitybox forum... I had to enable master switch in Navigation bar tweaks!

Case closed!
Last edited by athanaso77; 11th March 2014 at 11:42 PM.
The Following User Says Thank You to athanaso77 For This Useful Post: [ View ]
12th March 2014, 04:21 AM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
120 posts
Join Date:Joined: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by athanaso77

Yeap, my rom is ART compatible, so maybe this is the problem.

EDIT: Solution found in gravitybox forum... I had to enable master switch in Navigation bar tweaks!

Case closed!

Good. I edited my post about that.

Gravitybox can even exchange the place of Back and Menu key. I came from Samsung phone and I am used to the Back key at the right side

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes