5,604,631 Members 39,643 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

GT-i9505 does not support initialization

Tip us?
 
martikp
Old
#1  
martikp's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 26
Join Date: Sep 2013
Location: Esfahan
Cool GT-i9505 does not support initialization

Noob question ahead!

I have International Galaxy S4 i9505 and I’m currently on rooted stock rom “i9505vjuemj6″ (zto) brazil android 4.3. I can not update OTA because of “modified device issue” and also can not update via Kies it says “GT-i9505 does not support initialization”.

Can I download “I9505VJUEMKE_I9505DGTEMKE_DGT” venezuela android 4.3 and flash it using odin to fix everything above?

- If not, which latest stock ROM do you recommend to install?

- Any description for this? “GT-i9505 does not support initialization”.
 
Joku1981
Old
(Last edited by Joku1981; 15th January 2014 at 08:32 AM.)
#2  
Joku1981's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 461
Posts: 1,469
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
For install updates for android 4.3 u only need Kies 3, no Kies. I recommend u install the updates only with Kies 3 or via OTA. Flashing other firmwares that dont marry with ur region code is create more problems

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CLICK "THANKS" BUTTON IF I HELPED YA
The Following User Says Thank You to Joku1981 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martikp
Old
#3  
martikp's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 26
Join Date: Sep 2013
Location: Esfahan
Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
For install updates for android 4.3 u only need Kies 3. I recommend u install the updates only with Kies 3 or via OTA. Flashing other firmwares no for ur region code is create more problems
Thank you sir, but I have the Kies 3 installed already. I also uninstalled and then re-installed the kies 3. also using OEM usb cable. and the error message persist!

any idea to fix the error?
or even can you point me the best STOCK ROM for my situation?
 
Joku1981
Old
#4  
Joku1981's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 461
Posts: 1,469
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by martikp View Post
Thank you sir, but I have the Kies 3 installed already. I also uninstalled and then re-installed the kies 3. also using OEM usb cable. and the error message persist!

any idea to fix the error?
or even can you point me the best STOCK ROM for my situation?
Conect it to Kies 3 and make me a screenshot pls

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CLICK "THANKS" BUTTON IF I HELPED YA
The Following User Says Thank You to Joku1981 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
martikp
Old
#5  
martikp's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 26
Join Date: Sep 2013
Location: Esfahan
Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
Conect it to Kies 3 and make me a screenshot pls
Holy s**t, kies suddenly recognize my phone and says there is an update.

i43.tinypic.com/t65853.jpg
 
MadR4sta
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2010
Location: Auckland
Default same problem

Mate i am having the same problem and tried everything that's been said here. I am however in New Zealand and put a Nordic 4.4.2 on via Odin, but that shouldn't matter because as soon as i put the serial no. in that should fix it and initialise

Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
Conect it to Kies 3 and make me a screenshot pls
 
Joku1981
Old
#7  
Joku1981's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 461
Posts: 1,469
Join Date: Jun 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by MadR4sta View Post
Mate i am having the same problem and tried everything that's been said here. I am however in New Zealand and put a Nordic 4.4.2 on via Odin, but that shouldn't matter because as soon as i put the serial no. in that should fix it and initialise
Dial *#1234# in ur phone and make a screenshot pls

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CLICK "THANKS" BUTTON IF I HELPED YA
 
MadR4sta
Old
(Last edited by MadR4sta; 10th March 2014 at 09:40 AM.)
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2010
Location: Auckland
Default ok

Will do and get back to you as soon as i get another firware on, have also contacted Samsung and the'ry look into it too. but cheers if you can help. i'm just mucking around with other options as well at moment. i understand some forums say you cannot roll back the firmware from 4.4.2 to 4.2. I am having the screen rotation problem with the new 4.4.2 so i'm trying to find a way to roll back the FW and one way might be to install a custom rom with old bootloader that is also knox free via CWM install zip function to replace the new 4.4.2 bootloader with an old one. This may then allow me to roll back the firmware to an older version and kill my screen rotation problems.

Quote:
Originally Posted by Joku1981 View Post
Dial *#1234# in ur phone and make a screenshot pls
 
Obagleyfreer
Old
#9  
Obagleyfreer's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 735
Posts: 1,721
Join Date: Jun 2012
Location: Wellington
Pretty sure once you root your phone you can no longer use OTA or Kies, as you now have custom status.

Having said that I've not used kies once since I bought my S4 on April 27th and I change firmware like crazy.

Just use Odin. 9 times out of 10 any problem you have can be fixed by reflash and factory reset.

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium HD app
GT-I9505
 
MadR4sta
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2010
Location: Auckland
Default you can use on any modified phone

If Kies lets you initialise the firmware with model and serial no. to the base version for your region for that phone then it will overwrite anything. However in the I9505 case it will not even let you initialise the firmware. Have called Samsung and they confirm they know this is the case but it is not something they will do anything about.
Quote:
Originally Posted by Obagleyfreer View Post
Pretty sure once you root your phone you can no longer use OTA or Kies, as you now have custom status.

Having said that I've not used kies once since I bought my S4 on April 27th and I change firmware like crazy.

Just use Odin. 9 times out of 10 any problem you have can be fixed by reflash and factory reset.

Sent from my GT-I9505 using XDA Premium HD app

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...