Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

xperia z1 compact on wind mobile

OP HackitZ

10th March 2014, 09:09 PM   |  #1  
HackitZ's Avatar
OP Senior Member
North of the Border
Thanks Meter: 271
 
868 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Donate to Me
More
Is anyone here using the xperia z1 compact on wind mobile ion canada?

Thanks
Last edited by HackitZ; 11th March 2014 at 12:10 AM. Reason: changed question
11th March 2014, 12:20 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 88
 
455 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by HackitZ

Is anyone here using the xperia z1 compact on wind mobile ion canada?

Thanks

I am and it is working beautifully You need to setup the APNs manually but other than that, just threw in the SIM card and it started working.

Sent from my Z1 Compact
11th March 2014, 12:23 AM   |  #3  
HackitZ's Avatar
OP Senior Member
North of the Border
Thanks Meter: 271
 
868 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hol17

I am and it is working beautifully You need to setup the APNs manually but other than that, just threw in the SIM card and it started working.

Sent from my Z1 Compact

cool what rom you using?, or stock?
11th March 2014, 12:26 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 88
 
455 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by HackitZ

cool what rom you using?, or stock?

Rooted stock. I recommend rooting just to disable "fast dormancy" as Wind Mobile does not support it:

There are no ROMs out there that makes me want to unlock my bootloader just yet. Right now with the stock firmware, I am super happy. I came from a Nexus 4 that was on Nexus 5 Experience - CM11 ROM.
Last edited by hol17; 11th March 2014 at 12:31 AM.
11th March 2014, 02:18 AM   |  #5  
HackitZ's Avatar
OP Senior Member
North of the Border
Thanks Meter: 271
 
868 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Donate to Me
More
Yeah dev section is slow, i'm considering cooking up a rom. i already have my base. and some mods done, modding xml on android 4.3 is a pain. so until i can edit the colors in the xml's i'm not going to share.

you like wind?
11th March 2014, 06:27 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 88
 
455 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by HackitZ

Yeah dev section is slow, i'm considering cooking up a rom. i already have my base. and some mods done, modding xml on android 4.3 is a pain. so until i can edit the colors in the xml's i'm not going to share.

you like wind?

I don't travel much out of the city so for my use, it is perfect. I love the plans and for what they cost, I save a ton per month. There are some places that the signal isn't the best and compared to the bigger guys, you are not getting signal in the deep woods or country but I'd rather have infinite data, talk, and data for less.

I used to be on Bell and I loved the signal strength but for $65/month with 500mb of data and "unlimited text" (which for me was just 2500 texts incoming and outgoing), I got fed up. Wind is great for what I need and I would never go back to the "big three" ever.

Sent from my Z1 Compact
11th May 2014, 03:03 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
20 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:
Originally Posted by hol17

I am and it is working beautifully You need to setup the APNs manually but other than that, just threw in the SIM card and it started working.

Sent from my Z1 Compact

I'm thinking now about buying this phone from ebay, but the seller doesn't specify the aws frequencies. I need to know does it have aws 1700/2100 (wind) frequencyexaclty. Could you please confirm it.
Sorry for ressurecting this dead thread
11th May 2014, 03:11 AM   |  #8  
Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 88
 
455 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by necr0manser

I'm thinking now about buying this phone from ebay, but the seller doesn't specify the aws frequencies. I need to know does it have aws 1700/2100 (wind) frequencyexaclty. Could you please confirm it.
Sorry for ressurecting this dead thread



Works on Wind 100%. Screenshot above just for some further proof

Could you post the eBay link you using? Could double check it.

Sent from my D5503 using Tapatalk
11th May 2014, 05:20 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
20 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Quote:

Could you post the eBay link you using? Could double check it.

Sent from my D5503 using Tapatalk

I can't put a link because I'm new. Delete the space inside it - ebay.ca/itm/Sony-XPERIA-Z1-Compact- [HERE] D5503-Black-QuadCore-2GBRAM-20-7MP-Android-Phone-By-FedEx-/331132834464?pt=Cell_Phones&hash=item4d190e12a0
I would appreciate if you could double check it, thanks. Quite strange that such a great phone with powerful processor and a lot of ram doesn't sell in Canada (at least in Edmonton). Looks like its the same model you are using.
BTW, what do you think about the upcoming update of this phone; will it be worth $700? I don't think the price for z1 would be lower than on this link when it's released.
P.S. And what are those APN's and how to setup them?
Last edited by necr0manser; 11th May 2014 at 06:23 AM.
11th May 2014, 06:35 AM   |  #10  
Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 88
 
455 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by necr0manser

I can't put a link because I'm new. Delete the space inside it - ebay.ca/itm/Sony-XPERIA-Z1-Compact- [HERE] D5503-Black-QuadCore-2GBRAM-20-7MP-Android-Phone-By-FedEx-/331132834464?pt=Cell_Phones&hash=item4d190e12a0
I would appreciate if you could double check it, thanks. Quite strange that such a great phone with powerful processor and a lot of ram doesn't sell in Canada (at least in Edmonton). Looks like its the same model you are using.
BTW, what do you think about the upcoming update of this phone; will it be worth $700? I don't think the price for z1 would be lower than on this link when it's released.
P.S. And what are those APN's and how to setup them?

Looks to be the same. You can wait if you'd like but honestly, you probably won't see a big difference. We have reached a plateau in speed right now and you can't go wrong with this phone. It is the best phone I've owned. I used my girlfriends LG G2 for a bit when I was waiting for the Z1c and I like it but the Z1c is better IMO.

For the Wind APNs, you can go here for the info:

Sent from my D5503 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes