FORUMS

[CM11] / [KitKat] [4.4] WiFi disconnected bug

1,053 posts
Thanks Meter: 358
 
By Balino, Senior Member on 6th March 2014, 06:58 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello everyone,

I'm a cm11 user and since kitkat came out I updated to it.
As everyone know, some if not all devices running kitkat have this problem.
Nobody seemed to fix it so in this thread I'll try to find and share here all the info about this problem and, if possible, will try to keep the thread updates with the possible fix found in the net.
Now I'm with my smartphone, when I'll be back home this evening I'll post the solution that didn't work or worked for a bit.

If anyone knows some possible solution and wants to share is free to do it here, I'll add it to the OP.


About the bug:
The WiFi works for a brief period of time. After that, without disconnecting, or giving any sign of instability it just loses the internet connection.
To fix it you have to turn WiFi off or restart the phone. After some minute the phone does the same thing , finishing into an endless loop.


Thanks for reading.
Balino.
Sent from my GT-I8190 using xda app-developers app
 
 
7th March 2014, 02:09 PM |#2  
Balino's Avatar
OP Senior Member
Flag Gaeta
Thanks Meter: 358
 
More
I found a workaround, just install WiFi fixer from play store.
Trying to find a way to handle this problem but actually it seems impossible.
I'll update thread when I found some other solution.

Sent from my GT-I8190 using xda app-developers app
11th March 2014, 11:55 PM |#3  
Balino's Avatar
OP Senior Member
Flag Gaeta
Thanks Meter: 358
 
More
Another thing that made it "more stable" is been reducing the refresh rate in build prop from 150 to 45( cm7 fixed value but it's ok on kk).
This could cause battery drain. Not really noticed the impact on battery life anyway

Sent from my GT-I8190 using xda app-developers app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes