FORUMS

Other than XDA (of Course), What’s Your Favorite Site That Covers Android?

There is a number of other great sites that cover … more

Introducing Voices of XDA: Have Your Ideas Heard

By far the greatest assets we have at XDA-Developers are you, the developers, the eager … more

Unofficial Xposed For Lollipop Touchwiz With Flashable Zip

XDA Recognized Developer arter97 has released an unofficial build … more

YotaPhone 2 Pre-Order, Xperia Z1 Price Cut – XDA TV

Android Wear 5.1.1 OTA downloads are now available. That and much more news is … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Porting GooPhone i5S ROM to our device

8th February 2014, 07:10 PM |#1  
hdulani's Avatar
OP Senior Member
Flag Thane
Thanks Meter: 24
 
More
Hey guys. this is my first attempt at porting a ROM.
i want to port a GooPhone i5S rom because it is a good UI. it is a complete clone of the iPhone 5S.

I have used THIS and THIS as my reference.

but my problem is that i can't get it to make a update script. i dont understand the syntax and am finding it really hard to continue.

One of the downsides of this project is that the goophone is a MTK6572 phone and ours is a MTK6579.

another problem is that the stock roms of both the devices i have dont have a update script because i have extracted them with the help of android kitchen. i dont know if it will boot if i use the same update script as that of another rom.

please devs help. this can be an outstanding project.
 
 
9th February 2014, 05:19 AM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 95
 
More
Ours is a mtk6589 phone...Not mtk 6579

Sent from my Multi By Java using xda premium
9th February 2014, 08:26 AM |#3  
hdulani's Avatar
OP Senior Member
Flag Thane
Thanks Meter: 24
 
More
Quote:
Originally Posted by shivambajaj

Ours is a mtk6589 phone...Not mtk 6579

Sent from my Multi By Java using xda premium

it was just a typo man...
9th February 2014, 09:11 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 95
 
More
Quote:
Originally Posted by hdulani

it was just a typo man...

Ok

Sent from my Multi By Java using xda premium
11th March 2014, 11:38 AM |#5  
Nonta72's Avatar
Senior Member
Flag Gallifrey
Thanks Meter: 542
 
More
The problem maybe of CPUs difference because making an update script should not be so hard !




Sent from Gallifrey using TARDIS
The Following User Says Thank You to Nonta72 For This Useful Post: [ View ]
11th March 2014, 02:02 PM |#6  
hdulani's Avatar
OP Senior Member
Flag Thane
Thanks Meter: 24
 
More
Quote:
Originally Posted by Nonta72

The problem maybe of CPUs difference because making an update script should not be so hard !




Sent from Gallifrey using TARDIS

as i'm a complete noob, i dont know how to make one
11th March 2014, 03:27 PM |#7  
Extreme_Machine's Avatar
Member
Flag Nashik
Thanks Meter: 81
 
More
Wink Put Screens please!!!
Put some screens as soon as possible!
12th March 2014, 12:41 AM |#8  
Nonta72's Avatar
Senior Member
Flag Gallifrey
Thanks Meter: 542
 
More
Use the search button !!!
There is a tutorial on how to make your own script-updater.

---------- Post added at 12:41 AM ---------- Previous post was at 12:34 AM ----------

Edit:
Look here !
This may help you.



Sent from Gallifrey using TARDIS.
The Following User Says Thank You to Nonta72 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
goophone, ios, media tek, mtk
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in A116 Q&A, Help and Troubleshooting by ThreadRank