Post Reply

Can't Toggle LTE on Cyanogenmod 11

OP Singin' Bluebird

13th January 2014, 04:03 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
It's stuck on off and I'm afraid of being stuck on 3G permanently.
10th March 2014, 07:08 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by Singin' Bluebird

It's stuck on off and I'm afraid of being stuck on 3G permanently.

Exactly my issue as well, verizon galaxy s4, any ideas on how to get 4G/LTE working?
10th March 2014, 05:42 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Quote:
Originally Posted by pandora808

Exactly my issue as well, verizon galaxy s4, any ideas on how to get 4G/LTE working?

I'm on Galaxy SIII from Sprint. I was running latest Beanstalk and same issue happened to me and others once flashing the 4.4.2.249 build if I remember right, and we lost LTE ability, 3G worked. It looks like the problem was related to the Cyanogenmod 11 source code which Beanstalk is based on.

In order to fix it, we had to revert back to a stock rooted 4.3 rom, wait until had LTE back (which was few minutes for me), and then back to a previously working Beanstalk Rom. I tried to recover from my backup before going to rooted 4.3 rom but that did not bring back my LTE so that's why I went back to 4.3 rooted first and then after getting LTE on that I recovered from my previous backup.

Seems other roms based on the same source are all having same issue. I'm waiting for someone to confirm that LTE works before doing any other Rom flashes. I love the Beanstalk Rom by the way and the amazing work of Cyanogenmod team.
12th March 2014, 03:06 AM   |  #4  
joeyhdownsouth's Avatar
Senior Member
Flag Creole State
Thanks Meter: 174
 
806 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Quote:
Originally Posted by KillerPie

I'm on Galaxy SIII from Sprint. I was running latest Beanstalk and same issue happened to me and others once flashing the 4.4.2.249 build if I remember right, and we lost LTE ability, 3G worked. It looks like the problem was related to the Cyanogenmod 11 source code which Beanstalk is based on.

In order to fix it, we had to revert back to a stock rooted 4.3 rom, wait until had LTE back (which was few minutes for me), and then back to a previously working Beanstalk Rom. I tried to recover from my backup before going to rooted 4.3 rom but that did not bring back my LTE so that's why I went back to 4.3 rooted first and then after getting LTE on that I recovered from my previous backup.

Seems other roms based on the same source are all having same issue. I'm waiting for someone to confirm that LTE works before doing any other Rom flashes. I love the Beanstalk Rom by the way and the amazing work of Cyanogenmod team.

Works on AOSB, Updating PRL and profile in between flashes can help.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes