Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,414 Members 54,230 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Downgrade from CM11 to samsung 4.3 stock (with knox)

Tip us?
 
newHere:)
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 62
Posts: 348
Join Date: Aug 2011
Default Downgrade from CM11 to samsung 4.3 stock (with knox)

Hi,

I have a Sprint CDMA galaxy s3 device (of course) that had samsung stock rom 4.3 with Knox.

i rooted the device and disable knox with SuperUser, and then installed CM11.

now i want to go back to stock rom (downloaded from Sammobile).

do i need to worry from brick because of the knox? because it is disabled now, or is it ok to flash the stock rom via odin?

thanks in advance
 
Moreno2.0
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Jan 2014
Location: Bronx, NY
Quote:
Originally Posted by newHere:) View Post
Hi,

I have a Sprint CDMA galaxy s3 device (of course) that had samsung stock rom 4.3 with Knox.

i rooted the device and disable knox with SuperUser, and then installed CM11.

now i want to go back to stock rom (downloaded from Sammobile).

do i need to worry from brick because of the knox? because it is disabled now, or is it ok to flash the stock rom via odin?

thanks in advance
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1904099

---------- Post added at 09:13 PM ---------- Previous post was at 09:07 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Moreno2.0 View Post
I did this from CM10.2 last month and it worked for me, now i'm running cm11.
 
newHere:)
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 62
Posts: 348
Join Date: Aug 2011
thanks, but it says DO NOT FLASH THIS IF YOU HAVE UPDATED TO MK3 (4.3)!!!! IT WILL CAUSE A HARD BRICK!!!

i had 4.3 before CM11, so i guess this is not relevant for me
 
Moreno2.0
Old
(Last edited by Moreno2.0; 2nd February 2014 at 11:30 PM.)
#4  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Jan 2014
Location: Bronx, NY
Quote:
Originally Posted by newHere:) View Post
thanks, but it says DO NOT FLASH THIS IF YOU HAVE UPDATED TO MK3 (4.3)!!!! IT WILL CAUSE A HARD BRICK!!!

i had 4.3 before CM11, so i guess this is not relevant for me
what if you do a wipe and install cm10 then you can do it from there.

---------- Post added 3rd February 2014 at 12:05 AM ---------- Previous post was 2nd February 2014 at 11:37 PM ----------

Quote:
Originally Posted by newHere:) View Post
thanks, but it says DO NOT FLASH THIS IF YOU HAVE UPDATED TO MK3 (4.3)!!!! IT WILL CAUSE A HARD BRICK!!!

i had 4.3 before CM11, so i guess this is not relevant for me
 
arcanax32
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by Moreno2.0 View Post
what if you do a wipe and install cm10 then you can do it from there.

---------- Post added 3rd February 2014 at 12:05 AM ---------- Previous post was 2nd February 2014 at 11:37 PM ----------

Still wont work. i did that and fully bricked my device. you cannot install cm10.3 or lower on the new baseband (MK3). CM10.3 and lower require MD4. Flashing the MD4 Baseband will Hard Brick your Device
 
Moreno2.0
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Jan 2014
Location: Bronx, NY
Quote:
Originally Posted by arcanax32 View Post
Still wont work. i did that and fully bricked my device. you cannot install cm10.3 or lower on the new baseband (MK3). CM10.3 and lower require MD4. Flashing the MD4 Baseband will Hard Brick your Device
I installed cm 10.2.1 coming from cm11 yesterday, it booted up the first time and worked great but after reboot it was stuck on Samsung screen, now i'm back to cm11, but i'm thinking of trying to go back to stock using odin. I get bored a lot I guess lol, and I can't have fear of bricking my devices if I'm flashing roms, have to learn somehow!

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2565972
 
newHere:)
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 62
Posts: 348
Join Date: Aug 2011
if it is interesting for someone, i flashed official stock 4.3 via odin successfully
 
arcanax32
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jan 2014
You can flash the stock tar through Odin or even use dsxdias android kitchen to customize it so you don't have to flash the whole tar file and lose custom recovery or root.

Sent from my SPH-L710 using XDA Premium HD app

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Return to Outer Space Outer Space with Ship Up Game

Since the release of Flappy Birds, we’ve had the “fortune” to see … more

Device Review: OnePlus One

Seemingly every day, there are a bunch of new devices being released. Some are budget devices and some are … more

Browse the Internet with the Innovative Atlas Web Browser

For the most part, Chrome, Firefox, and Dolphin Browser have no real rivals among … more

Choose from Over a Thousand Battery Styles with 3Minit Battery Mod

The battery style in stock Android looks pretty dull. It doesn’t … more