Post Reply

No signal execept 911 calls

OP drivers1492

10th March 2014, 04:31 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
I picked up a mint verizon s3 local on a trade for some scrap phones I had. So here is my issue. I put in a sim(at&t) and got the switch to global notification but it never gets signal. Phone info shows -120dbm 99asu. Figured since it was free I would play with it and installed hyperdriver rls 16 still nothing. Took everything back to the first stock ics nothing. Currently have it on jb 4.1.1 nothing. I started to wonder if the radio was trashed so I dialed 911 with no sim in the phone and it popped up 3 bars and made the call.

Am I wrong in thinking this phone will work on US networks with a sim? Anyone ran into this problem possibly can maybe point me into a direction to get it working. The phone is clean and not blacklisted and it reads the different sims I have put in it I just can't get any signal to pull up other than an emergency call. I know there is signal my s4 is on the gsm network sitting right next to it.

Thanks in advance, I have been searching since yesterday for a solution.

****update.....Went ahead and took it to 4.1.2 stock and happened to find an old verizon sim. Phone picks up verizons network without issue. Still nothing when using the at&t sim.
Last edited by drivers1492; 10th March 2014 at 05:57 PM.
11th March 2014, 03:58 AM   |  #2  
Sandman-007's Avatar
Recognized Contributor
Flag Newnan
Thanks Meter: 1,647
 
2,491 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
It isn't working for AT&T because you haven't set up the appropriate APNs for that network. Google AT&T APNs. Reboot after making the changes. CHECK FOR TYPOS!

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to Sandman-007 For This Useful Post: [ View ]
11th March 2014, 12:35 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by Sandman-007

It isn't working for AT&T because you haven't set up the appropriate APNs for that network. Google AT&T APNs. Reboot after making the changes. CHECK FOR TYPOS!

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk

I thought I would at minimum show signal even without adding the apn. From everything I have read its talk ready just inserting the sim. Will look at adding apn's this morning.
Last edited by drivers1492; 11th March 2014 at 01:14 PM.
12th March 2014, 10:59 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Final update. Still no joy on getting it to work and I listed it for sale.
12th March 2014, 07:36 PM   |  #5  
samsgun357's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,377
 
2,589 posts
Join Date:Joined: May 2012
There's a thread about getting vzw s3 to work on T-Mobile, I'd imagine you'd need to follow a similar process. And FYI, all phones will call 911, sim, no sim service, no service, they'll call 911. My niece was playing with one of my sisters old, no longer connected phones. All of the sudden police and ambulances showed up. She had dialed 911, they tried to return the call unsuccessfully so they used the phones GPS info and showed up at the house.

Eat Play Google
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Verizon Galaxy S III Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank