Android 5.0.2 Fixes 2012 Nexus 7! Sony’s Making a Google Glass Competitor? – XDA TV

Android 5.0.2 Lollipop is available for the … more

Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Any way to force the mobile data network?

OP Phredeee

13th March 2014, 03:32 AM   |  #1  
OP Member
Flag Kentucky
Thanks Meter: 0
 
53 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
I have a need to connect to a WiFi device (Camera) not connected to the internet and be able to get internet data via 4G at the same time. Is it possible to force connection to the mobile network for data with the WiFi on? Rooted on KK.

TIA
15th March 2014, 04:33 AM   |  #2  
altrikdout21's Avatar
Senior Member
Flag Washington, D.C.
Thanks Meter: 92
 
393 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
All I can think of would be to tether your data, portable hotshot to the camera.

Sent from my SM-N900A using Tapatalk
15th March 2014, 05:48 AM   |  #3  
Agent's Avatar
Senior Member
Flag 127.0.0.1
Thanks Meter: 359
 
10
1,149 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Phredeee

I have a need to connect to a WiFi device (Camera) not connected to the internet and be able to get internet data via 4G at the same time. Is it possible to force connection to the mobile network for data with the WiFi on? Rooted on KK.

TIA

No you can't. I would say tether like the previous post said.
15th March 2014, 04:47 PM   |  #4  
OP Member
Flag Kentucky
Thanks Meter: 0
 
53 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Quote:
Originally Posted by Agent

No you can't. I would say tether like the previous post said.

Thanks for the replies.

Any suggestions where I can learn about portable hotspots? Is this a device requiring a separate data plan and acts like a mobile wifi access point? The camera I'm attempting to use wants to be on it's own network.

I've tethered before to a PC thru both USB or Bluetooth, but not familiar with hotspot.
15th March 2014, 06:30 PM   |  #5  
graydiggy's Avatar
Recognized Contributor
Flag Houma, LA
Thanks Meter: 2,416
 
4,488 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
More
You can do wifi tether on your phone...

Sent from my SM-N9005 using XDA Premium 4 mobile app
16th March 2014, 02:14 AM   |  #6  
OP Member
Flag Kentucky
Thanks Meter: 0
 
53 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Quote:
Originally Posted by graydiggy

You can do wifi tether on your phone...

Sent from my SM-N9005 using XDA Premium 4 mobile app

I've tried Wifi tethering, but the camera wants to act like a router/master and can not be changed. The SSID and passwords are the only settable things.

Ad Hoc is not an option. It does the address assignment and security password management. Maybe I need a different software on the phone? Or maybe a configuration I'm not doing??
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes