Unofficial Android 4.4 Lands on Three Mediatek Devices

For the last few years, devices with MTK systems-on-chip haven’t received much … more

MultiImagePicker Library for Multiple Image Selection

App developmentcan be done in more than a handful of ways. You can write every single … more

Shoot Troubles, Not Users w/ Alex Boag-Munroe – XDA:DevCon 2014

In presenting the various sessions from XDA:DevCon 2014, weve mainly … more

Oppo Releases ColorOS for the Find 5… Poorly

Almost every OEM has taken the liberty of creating its own incarnation of the Android OS. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Bluetooth delay

OP chelper

12th March 2014, 11:26 PM   |  #1  
chelper's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 21
 
198 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
I have the Verizon G pad. When trying to use a Bluetooth speaker, there is approximately a 1.5 second delay between audio and video. I've tried multiple streaming sources (Netflix, Hulu and YouTube). I've also tried 2 different external speakers. Can someone else test and let me know their results? And, does anyone have a thought on what could be causing the issue?

Sent from my VK810 4G using XDA Premium 4 mobile app
13th March 2014, 11:21 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by chelper

I have the Verizon G pad. When trying to use a Bluetooth speaker, there is approximately a 1.5 second delay between audio and video. I've tried multiple streaming sources (Netflix, Hulu and YouTube). I've also tried 2 different external speakers. Can someone else test and let me know their results? And, does anyone have a thought on what could be causing the issue?

Sent from my VK810 4G using XDA Premium 4 mobile app

Confirmed. Happens here too.

Edit: quick google seems to confirm this isn't isolated to the LTE gpad.

Sent from my VK810 4G using Tapatalk
Last edited by burgeke; 13th March 2014 at 11:25 PM.
The Following User Says Thank You to burgeke For This Useful Post: [ View ]
13th March 2014, 11:30 PM   |  #3  
chelper's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 21
 
198 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by burgeke

Confirmed. Happens here too.

Edit: quick google seems to confirm this isn't isolated to the LTE gpad.

Sent from my VK810 4G using Tapatalk

Thanks. Not sure what to do. I'm afraid development for this device will be nonexistent.

Sent from my SCH-I605 using XDA Premium 4 mobile app
14th March 2014, 01:29 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by chelper

Thanks. Not sure what to do. I'm afraid development for this device will be nonexistent.

Sent from my SCH-I605 using XDA Premium 4 mobile app

I'm pretty happy with it so far. I'll make sure the BT issue gets reported...


Sent from my VK810 4G using Tapatalk
14th March 2014, 01:31 AM   |  #5  
chelper's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 21
 
198 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by burgeke

I'm pretty happy with it so far. I'll make sure the BT issue gets reported...


Sent from my VK810 4G using Tapatalk

What about the color? My whites have a yellowish tint to them.

Sent from my VK810 4G using XDA Premium 4 mobile app
14th March 2014, 01:33 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 36
 
113 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by chelper

What about the color? My whites have a yellowish tint to them.

Sent from my VK810 4G using XDA Premium 4 mobile app

Common across the entire line. Folks here have used an app to adjust colors... I dont notice it much.

Edit: some good dialog here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2670227

Sent from my VK810 4G using Tapatalk
The Following User Says Thank You to burgeke For This Useful Post: [ View ]
14th March 2014, 02:17 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
157 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Android 4.2.2 has bluetooth issues. I remember when my HTC One had 4.2.2 the audio sounded like utter crap. But once 4.3 and KitKat were pushed, it became flawless.
14th March 2014, 02:17 AM   |  #8  
chelper's Avatar
OP Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 21
 
198 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by burgeke

Common across the entire line. Folks here have used an app to adjust colors... I dont notice it much.

Edit: some good dialog here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2670227

Sent from my VK810 4G using Tapatalk

Thanks. I'll give screen adjuster a try.

Sent from my SCH-I605 using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes