Post Reply

[How to] Fix md5 mismatch on nandroid backup/restore

OP AlfasMP

14th March 2014, 06:35 AM   |  #1  
AlfasMP's Avatar
OP Senior Member
Flag here , @xda
Thanks Meter: 144
 
237 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Hi all,
Is anybody got stuck their nandroid recovery due to md5 mismatch ???
I have some solutions .Before that let's check why the mismatch came .
You are getting the MD5 mis-match error because the MD5 checksums in the nandroid.md5file do not match the checksums of one or more of the system.img,data.img, orboot.img etc. files in your Nandroid's backup directory.

Solutions :thumbup:

1 . Open Terminal emulator and put the following code

adb shell
_______________________________________________
# cd /sdcard/clockworkmod/backup/2010-06-29.20.22.53//change this by your backup folder name .
# rm nandroid.md5
# md5sum *img > nandroid.md5
_________________________________________________

2 . Open nandroid.md5 using text editor .Just edit the values in nandroid backup by original value of each .tar or .zip files
Remember Changing values of nandroid.md5 will affect your backup .

It is something like

_________________________________________________

xxxxxxxxxxxxxxxxxx
recovery.img
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
boot.img
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
system.ext4.tar
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

_________________________________________________
Edit xxxxxx with the currect md5 value of each .


3 . Still the problem is there or there is no nandroid.md5 just clear the values of nandroid.md5 using text editor or create a empty nandroid.md5 .

Your problem is now solved . :sly:


Sent from my GT-S7562 using XDA Premium 4 mobile app
3rd April 2014, 03:37 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
Still not working...
I tried the first an the third one and nothing worked... I can't try the second because i deleted my original md5 file and don't have those numbers.
The first solved that problem but created a "error while restoring /data" message every time so i replaced it with a blank file and now it says md5 mismatch
I have no idea, and need this backup
Thanks!
3rd April 2014, 02:12 PM   |  #3  
AlfasMP's Avatar
OP Senior Member
Flag here , @xda
Thanks Meter: 144
 
237 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by dmanmatt10

I tried the first an the third one and nothing worked... I can't try the second because i deleted my original md5 file and don't have those numbers.
The first solved that problem but created a "error while restoring /data" message every time so i replaced it with a blank file and now it says md5 mismatch
I have no idea, and need this backup
Thanks!

Use advanced restore option and restore all files except data .

Hope I helped

Sent from my GT-S7562 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to AlfasMP For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Upgrading, Modifying and Unlocking by ThreadRank