Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,609 Members 42,427 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Phone keeps restarting heeeelp

Tip us?
 
iScrappyKoKo
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 6
Join Date: Feb 2014
Default Phone keeps restarting heeeelp

I am still using the 4.3 update from Sony on my XPERIA SP

lately i've encountered a problem with my Phone when the battery reaches around 40% it bugs down .. resetting and doesnt work while the SIM is in the unit, when you remove the SIM the phone is usable again

while using my mobile data a couple of days ago my phone automatically restarted ( with a battery of 50% )

it keeps restarting when my charger isnt plugged in...
i depleted the battery to see if it would fix the issue

here's the situation of my phone :/ ....

watch?v=daNue2RsUbY ( sorry cant post links yet.. )

my SIM and Micro SD are not in the phone when i recorded that video


i charged it for 2 hours and instead of what happened on the video i now get a green light from the LED and the "Sony" logo appearing...
fades out .. backlight still on with a black screen... then restarts :| ...


i tried fixing it through SUS as well... no luck

btw... my phone isnt rooted
Help please
 
sourabhp
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 289
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by iScrappyKoKo View Post
I am still using the 4.3 update from Sony on my XPERIA SP

lately i've encountered a problem with my Phone when the battery reaches around 40% it bugs down .. resetting and doesnt work while the SIM is in the unit, when you remove the SIM the phone is usable again

while using my mobile data a couple of days ago my phone automatically restarted ( with a battery of 50% )

it keeps restarting when my charger isnt plugged in...
i depleted the battery to see if it would fix the issue

here's the situation of my phone :/ ....

watch?v=daNue2RsUbY ( sorry cant post links yet.. )

my SIM and Micro SD are not in the phone when i recorded that video


i charged it for 2 hours and instead of what happened on the video i now get a green light from the LED and the "Sony" logo appearing...
fades out .. backlight still on with a black screen... then restarts :| ...


i tried fixing it through SUS as well... no luck

btw... my phone isnt rooted
Help please
May be you need to download flashtool for Sony Xperia devices, correct ftf files of both 4.1.2 and 4.3 for your device region and flash older first then flash new version.
If problem continues, its got to be hardware.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes