Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,794 Members 47,325 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Solved][MT6575] Serious Problem while booting into recovery mode

Tip us?
 
MgudFrn
Old
(Last edited by MgudFrn; 15th March 2014 at 02:49 AM.)
#1  
MgudFrn's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 69
Join Date: Oct 2013
Location: Kathmandu

 
DONATE TO ME
Default [Solved][MT6575] Serious Problem while booting into recovery mode

KARBONN A1* (Star) [MT6575] Booting in Recovery Problem.

My Issue:
Days before when I tired to boot into stock recovery mode ( Pressing Power button + Volume up ) it successfully booted showing Android System Recovery <3e>.
Yesterday I mistakely flashed unofficial cwm recovery.img of Karbonn A1+ with Mobile Uncle Tools thinking that it was of Karbonn A1* (Star). Now When I try to boot in recovery mode it gets stuck in the company logo showing 'Karbonn Smart' but it boots normally and works properly. I built cwm recovery online using stock recovery.img and tired flashing it but still the same it won't boot in recovery. I tried rom manager, mobile uncle and many other apps for booting in recovery mode but nothing helped. Can anyone help me ? If you could manage me to boot into recovery mode I would really appreciate.
Also can anyone build cwm for my brand?

Edit: Pressing Power button + Volume Down took me into blue screen with these menu:
Full Test
Item Test
Clear Flash
Reboot

When I click Clear Flash my phone got factory reset. But still can not boot into recovery mode.

My phone Description:

Quote:
CPU
Processor = ARMv7 Processor rev 10(v7I)
BogoMIPS = 1993.93
Features = swp half thumb fastmutt vfp edsp thumbee neon vfpv3
Hardware = MT6575
Quote:
Kernel
Kernel: = Linux version 3.0.13 (builder@builder-desktop) (gcc version 4.4.3 (GCC) ) #1 PREEMPT Wed Jun 19 14:58:30 CST 2013
Quote:
OS
Brand = alps
Model = Karbonn A1*
Radio = TL_6548_P01U00F00L00_00.00. 2013/02/19 15:00
Bootloader = unknown
Product = telacom15_ics2
Manufacturer = alps
Device = telacom15_ics2
Display = ALPS.ICS2.MP.V1.36
CodeName = REL
Release = 4.0.4
SDK = 15
Host = builder-desktop
CPUABI = armeabi-v7a
CPUABI2 = armeabi
Quote:
MTD
dev = size erasesize name
mtd0 = 00040000 00020000 "preloader"
mtd1 = 000c0000 00020000 "dsp_bl"
mtd2 = 00300000 00020000 "nvram"
mtd3 = 00020000 00020000 "seccnfg"
mtd4 = 00060000 00020000 "uboot"
mtd5 = 00500000 00020000 "boot"
mtd6 = 00500000 00020000 "recovery"
mtd7 = 00120000 00020000 "secstatic"
mtd8 = 00060000 00020000 "misc"
mtd9 = 00300000 00020000 "logo"
mtd10 = 000a0000 00020000 "expdb"
mtd11 = 0fa00000 00020000 "system"
mtd12 = 01e00000 00020000 "cache"
mtd13 = 0ca20000 00020000 "userdata"
SOLUTION:
I solved this issue by making custom clockworkmod recovery image from original recovery image and flashed it. Please read here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2379412
Read whole thread carefully.
I didnt used mobile uncle tools for flashing recovery. Instead I used SP Flash tool. Read here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1982587
Only follow the steps as provided. You should be carefull while using this tool
 
MgudFrn
Old
(Last edited by MgudFrn; 28th February 2014 at 01:28 AM.)
#2  
MgudFrn's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 69
Join Date: Oct 2013
Location: Kathmandu

 
DONATE TO ME
Any experts or dev. to help me out?
 
Xellon72
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by MgudFrn View Post
KARBONN A1* (Star) Booting in Recovery Problem.

My Issue:
Days before when I tired to boot into stock recovery mode ( Pressing Power button + Volume up ) it successfully booted showing Android System Recovery <3e>.
Yesterday I mistakely flashed unofficial cwm recovery.img of Karbonn A1+ with Mobile Uncle Tools thinking that it was of Karbonn A1* (Star). Now When I try to boot in recovery mode it gets stuck in the company logo showing 'Karbonn Smart' but it boots normally and works properly. I built cwm recovery online using stock recovery.img and tired flashing it but still the same it won't boot in recovery. I tried rom manager, mobile uncle and many other apps for booting in recovery mode but nothing helped. Can anyone help me ? If you could manage me to boot into recovery mode I would really appreciate.
Also can anyone build cwm for my brand?

Edit: Pressing Power button + Volume Down took me into blue screen with these menu:
Full Test
Item Test
Clear Flash
Reboot

When I click Clear Flash my phone got factory reset. But still can not boot into recovery mode.

My phone Description:

CPU
Processor = ARMv7 Processor rev 10(v7I)
BogoMIPS = 1993.93
Features = swp half thumb fastmutt vfp edsp thumbee neon vfpv3
Hardware = MT6575

Kernel
Kernel: = Linux version 3.0.13 (builder@builder-desktop) (gcc version 4.4.3 (GCC) ) #1 PREEMPT Wed Jun 19 14:58:30 CST 2013

OS
Brand = alps
Model = Karbonn A1*
Radio = TL_6548_P01U00F00L00_00.00. 2013/02/19 15:00
Bootloader = unknown
Product = telacom15_ics2
Manufacturer = alps
Device = telacom15_ics2
Display = ALPS.ICS2.MP.V1.36
CodeName = REL
Release = 4.0.4
SDK = 15
Host = builder-desktop
CPUABI = armeabi-v7a
CPUABI2 = armeabi

MTD
dev = size erasesize name
mtd0 = 00040000 00020000 "preloader"
mtd1 = 000c0000 00020000 "dsp_bl"
mtd2 = 00300000 00020000 "nvram"
mtd3 = 00020000 00020000 "seccnfg"
mtd4 = 00060000 00020000 "uboot"
mtd5 = 00500000 00020000 "boot"
mtd6 = 00500000 00020000 "recovery"
mtd7 = 00120000 00020000 "secstatic"
mtd8 = 00060000 00020000 "misc"
mtd9 = 00300000 00020000 "logo"
mtd10 = 000a0000 00020000 "expdb"
mtd11 = 0fa00000 00020000 "system"
mtd12 = 01e00000 00020000 "cache"
mtd13 = 0ca20000 00020000 "userdata"
I'm facing exactly the same Problem. Phone will boot normally but when trying to boot in recovery it hangs in karbonn logo in boot animation. hoping for a help in this forum
 
MgudFrn
Old
#4  
MgudFrn's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 69
Join Date: Oct 2013
Location: Kathmandu

 
DONATE TO ME
Still no one here to help us
 
MgudFrn
Old
#5  
MgudFrn's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 69
Join Date: Oct 2013
Location: Kathmandu

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Xellon72 View Post
I'm facing exactly the same Problem. Phone will boot normally but when trying to boot in recovery it hangs in karbonn logo in boot animation. hoping for a help in this forum
I got the solution please read First Post.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes