5,598,908 Members 30,539 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Sprint LG G2 (LS980) Data Roaming Bug

Tip us?
 
LordLugard
Old
#1  
LordLugard's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 255
Posts: 1,660
Join Date: Apr 2008
Location: NYC
Default Sprint LG G2 (LS980) Data Roaming Bug

Does anyone experience this scenario where the "Data Roaming" check box seems to uncheck itself in Settings/Mobile Data (hit the Menu button to check "Data Roaming" on)?

Even if I have it set on to Data Roam, every once in a while, it seems to uncheck itself. How do I know this, there's a certain section in the building I work where I usually always roam on Verizon (voice and data, no problem) and previous phones I've had (Note 2 and iPhone 5s) would roam just fine.
With the G2, I'll notice that a triangle pops up in the top left telling me that I've lost data connection because I have Data Roaming turned off. Of course I set it to data roam.
Lo and behold I go into Settings and Data Roaming has turned itself off again, so I check the box to Data Roam and data starts flowing. It will stick for most of the day or two until I notice it again, and the cycle repeats itself.

It gets really frustrating if I don't notice this phantom behaviour because I could be in this particular location for quite sometime and not notice that I don't have data because it's unchecked itself, again.

Anyone?
Previous mistresses:
Epic Touch (Galaxy)
Nexus S 4G
Epic 4G Touch (Galaxy S2)
Galaxy S3
Galaxy Note 2
LG G2 (Current)
 
frogman74
Old
#2  
frogman74's Avatar
Member
Thanks Meter 30
Posts: 76
Join Date: Jul 2007
Mine will stay ticked but bitch that it is disabled. It's annoying.
 
esoh
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 37
Posts: 225
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by LordLugard View Post
Does anyone experience this scenario where the "Data Roaming" check box seems to uncheck itself in Settings/Mobile Data (hit the Menu button to check "Data Roaming" on)?

Even if I have it set on to Data Roam, every once in a while, it seems to uncheck itself. How do I know this, there's a certain section in the building I work where I usually always roam on Verizon (voice and data, no problem) and previous phones I've had (Note 2 and iPhone 5s) would roam just fine.
With the G2, I'll notice that a triangle pops up in the top left telling me that I've lost data connection because I have Data Roaming turned off. Of course I set it to data roam.
Lo and behold I go into Settings and Data Roaming has turned itself off again, so I check the box to Data Roam and data starts flowing. It will stick for most of the day or two until I notice it again, and the cycle repeats itself.

It gets really frustrating if I don't notice this phantom behaviour because I could be in this particular location for quite sometime and not notice that I don't have data because it's unchecked itself, again.

Anyone?
I have a similar problem in that the box will stay checked, but I get "Data Roam Guard" notifications all of the time, even though I have the setting to not get the notifications. When I click remember this setting it doesn't take, and I also get the triangles regularly. It's very annoying.
 
LordLugard
Old
#4  
LordLugard's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 255
Posts: 1,660
Join Date: Apr 2008
Location: NYC
Sadly I've gone back to my 5S. Just couldn't take it anymore constantly losing data where I never did before. Still keeping the phone hoping a not too far in the future update helps.

I can't believe this isn't happening to more people. Can't even find an inkling anywhere. Weird bug.
Previous mistresses:
Epic Touch (Galaxy)
Nexus S 4G
Epic 4G Touch (Galaxy S2)
Galaxy S3
Galaxy Note 2
LG G2 (Current)
 
apexcell
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 71
Posts: 154
Join Date: Jan 2013
Very annoying. I have the same issue.
 
something_new
Old
#6  
something_new's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 34
Posts: 119
Join Date: Jun 2012
Just got my lg g2 2/15 great phone and i too am having the same issue is there a fix yet? i to am in and out of sprint service and have to keep turning it back on (put a check back in the roam box)

Sent from my LG-LS980 using xda app-developers app
 
something_new
Old
#7  
something_new's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 34
Posts: 119
Join Date: Jun 2012
I Guess just a few of us have the data issue so short of returning the phone i called sprint to see if they had any ideas. had them create a trouble ticket to address the issue so will give it a few more days see what happens. Other than this major bug phone is great.

Sent from my LG-LS980 using xda app-developers app
 
1branchonthevine
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 18
Join Date: Feb 2012
It seemed to only happen after the recent OTA update. I got so frustrated I reset the phone to factory, but still no fix. Anyone have an update on this bug?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Samsung EFS Tool Updated to V5, Brings Universal Device Support

You may recall that we’ve talked about XDA Recognized Contributor … more

Say Goodbye to Holo Blue Once and for All

When Google released Android 4.4 KitKat back in October of last year, they changed quite a bit … more

Sony Z Ultra Google Play Edition Receives Bluetooth Certification for Android 4.4.3

You may recall that a few days ago, Sprint jumped the gun … more

Easily Configure Xposed Module Projects in Eclipse

XDA Recognized Developer rovo89‘s innovative and versatile Xposed Framework allows … more