Shattered Screen? Turn Your Broken Device into a Complete Media Center!

A cracked screen usually means you’ll have to spend a hefty … more

Gmail 5.0: Material Design and Multiple Account Support

Google started to materialize many of its applications right after announcing the … more

Some of Our Favorite Features in Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is the latest major revision to Google’s mobile operating … more

Sony SmartEyeglass SDK Developer Preview Released

A little over a month ago in Tokyo, Japan, Sony unveiled its new SmartEyeglasstechnology. … more
Post Reply

Soft Brick after failed 4.3 OTA

OP captaincado

17th March 2014, 01:46 AM   |  #1  
captaincado's Avatar
OP Senior Member
Flag West of Boston
Thanks Meter: 37
 
183 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
I've been running 4.2.2, rooted, SafeStrap'd and SuperSU. Today, I went back to stock ROM (I switch back and forth, between stock and Hyperdrive), I forgot I had rebooted during a forced update for 4.3. Well, update finished downloading, and automatically went to install, of course, with my phone, it always fails @ 29-30%. Phone went to start back up, went thru the SafeStrap and stayed at the AT&T logo. Pulled battery and went to SS, and activated Slot 2 (Hyperdrive). Phone just boot looped thru the SS and then shut off and so on and so forth. So I tried to do a factory reset, and that failed. So I tried to restore backup, in SS and that failed. I'm thinking that even though the 4.3 update failed, it somehow put enough of info, into the bootloader, to change it to a 4.3. I'm going to try to ABD MF3, then MI2 and if that fails, ML2.
Just wanted to give you a heads up....seems AT&T is hellbent on pushing this locked down update through.

Sent Via Smoke Signals
17th March 2014, 06:19 PM   |  #2  
skulls13's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
28 posts
Join Date:Joined: May 2013
wow
Quote:
Originally Posted by captaincado

I've been running 4.2.2, rooted, SafeStrap'd and SuperSU. Today, I went back to stock ROM (I switch back and forth, between stock and Hyperdrive), I forgot I had rebooted during a forced update for 4.3. Well, update finished downloading, and automatically went to install, of course, with my phone, it always fails @ 29-30%. Phone went to start back up, went thru the SafeStrap and stayed at the AT&T logo. Pulled battery and went to SS, and activated Slot 2 (Hyperdrive). Phone just boot looped thru the SS and then shut off and so on and so forth. So I tried to do a factory reset, and that failed. So I tried to restore backup, in SS and that failed. I'm thinking that even though the 4.3 update failed, it somehow put enough of info, into the bootloader, to change it to a 4.3. I'm going to try to ABD MF3, then MI2 and if that fails, ML2.
Just wanted to give you a heads up....seems AT&T is hellbent on pushing this locked down update through.

Sent Via Smoke Signals

did you get a fix.att is being a real pain in the ars
17th March 2014, 11:48 PM   |  #3  
captaincado's Avatar
OP Senior Member
Flag West of Boston
Thanks Meter: 37
 
183 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Not yet....won't be near a computer until Saturday.

Sent Via Smoke Signals
18th March 2014, 02:03 AM   |  #4  
Junior Member
Flag Guatemala
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by captaincado

Not yet....won't be near a computer until Saturday.

Sent Via Smoke Signals

download the odin files but for any reason install the bootloader so you can probably go back to MF1 if everything fails.
The Following 2 Users Say Thank You to alphabeast For This Useful Post: [ View ]
18th March 2014, 02:38 AM   |  #5  
Senior Member
Washington, D.C.
Thanks Meter: 371
 
1,045 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Quote:
Originally Posted by alphabeast

download the odin files but for any reason install the bootloader so you can probably go back to MF1 if everything fails.

To clarify he's saying DO NOT flash the ML2 bootloader so that you'll have the option to downgrade later.
18th March 2014, 10:13 AM   |  #6  
captaincado's Avatar
OP Senior Member
Flag West of Boston
Thanks Meter: 37
 
183 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
The closest I want to get to ML2 is to use most of ML2's files, but use MI2's boot loader.

Sent Via Smoke Signals
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes