APKTool Updated with Android Lollipop Support

One of the beauties of Android is the level of flexibility we have over our devices. Whether … more

Lollipop Leak for Sprint Galaxy S5, TWRP for Micromax Canvas Magnus – XDA TV

Android 5.0 Lollipop has been leaked for the Sprint … more

Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Ativ S - APN settings aren't saved

OP defyme

11th March 2014, 05:06 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I've flashed the phone to GDR3 and mobile data won't work automatically (Brazilian phone, European GDR3) - I have to input the APN settings manually which they work fine until I reboot the phone. It seems the information isn't saved.

Help?
11th March 2014, 10:00 PM   |  #2  
Recognized Developer
Flag Seattle
Thanks Meter: 2,772
 
5,823 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Are you using the build-in Cellular Settings page, or the Samsung-specific APN app (which is also launched from the Settings hub)?

APNs should (and on my phone, an SGH-T899M, do) persist through reboot.
12th March 2014, 06:26 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by GoodDayToDie

Are you using the build-in Cellular Settings page, or the Samsung-specific APN app (which is also launched from the Settings hub)?

APNs should (and on my phone, an SGH-T899M, do) persist through reboot.

I'm using the built-in settings because the APN app from the store doesn't work, meaning that even with the correct data inserted, I can't access mobile data, it doesn't make any difference...odd.

Thanks for the help.
12th March 2014, 08:25 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by defyme

I'm using the built-in settings because the APN app from the store doesn't work, meaning that even with the correct data inserted, I can't access mobile data, it doesn't make any difference...odd.

Thanks for the help.

Sepaking of odd things, my SD card is no longer detected by the phone.
13th March 2014, 02:28 AM   |  #5  
Recognized Developer
Flag Seattle
Thanks Meter: 2,772
 
5,823 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Sounds like it might just be bad hardware. The only problems I've had with my ATIV S since getting Samsung's GDR2 firmware update for were clearly tied to using a non-TMobile phone on TMo (which is stupid, but not an Ativ S problem per se).
13th March 2014, 06:22 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by GoodDayToDie

Sounds like it might just be bad hardware. The only problems I've had with my ATIV S since getting Samsung's GDR2 firmware update for were clearly tied to using a non-TMobile phone on TMo (which is stupid, but not an Ativ S problem per se).

Well... maybe I'll just roll back to GDR2 where everything was working normally and wait for some official OTA Latin America update...I hope not to die waiting
18th March 2014, 05:10 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
FYI...
ROM I8750DXBMJ1_I8750OLBBMJ1 (GDR2) works without a glitch, SD Card, 3G and all that crap

Waiting for a GDR3 that actually works out of the box.
Last edited by defyme; 18th March 2014 at 05:15 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes